Aυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα στην Κύπρο

Aυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα στην Κύπρο

Αυξημένη σκόνη παρατηρείται και σήμερα στην Κύπρο και σύμφωνα με ανακοίνωση από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, “στις 5.00 μμ, οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μ m (PM 10 ) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 54 και 207 μ g /m 3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο)”.

Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι “η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μ g /m 3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία ενώ η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για χθες Πέμπτη κυμάνθηκε μεταξύ 23 και 72 μ g /m 3 ανάλογα με την περιοχή”.

Στην ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης εργασίας αναφέρεται ότι “λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασης τους στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE