ΥΓΕΙΑ

Τεστ σάλιου ανιχνεύει τον καρκίνο σε δέκα λεπτά

Τεστ σάλιου ανιχνεύει τον καρκίνο σε δέκα λεπτά

Ερευνητές με επικεφαλή τον καθηγητή ογκολογίας Ντέηβιντ Γουόνγκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσουν ένα τεστ σάλιου, που μέσα σε δέκα μόνο λεπτά είναι σε θέση να ανιχνεύσει τον καρκίνο

Το τεστ, που μπορεί να γίνει σε ένα ιατρείο ή ακόμη και στο σπίτι, εντοπίζει το DNA τυχόν όγκων, το οποίο κυκλοφορεί μέσα στα σωματικά υγρά του οργανισμού. Η διαδικασία άμεσης ανίχνευσης γενετικών μεταλλάξεων σε υγρά είναι γνωστή και ως «υγρή βιοψία».


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τεστ -που δεν χρειάζεται πάνω από μια σταγόνα σάλιου- είναι ακριβές σχεδόν 100%, πανεύκολο στη χρήση του και φθηνό, καθώς στοιχίζει γύρω στα 20 δολάρια. Σήμερα υπάρχουν μόνο τεστ αίματος για την ανίχνευση του καρκίνου και χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να βγουν τα αποτελέσματά τους.


Το τεστ σάλιου θα αξιολογηθεί αργότερα εντός του 2016 σε κλινικές δοκιμές με ασθενείς που έχουν καρκίνο των πνευμόνων. Αναμένεται έγκρισή του από την αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εντός της επόμενης διετίας.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top