ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικές μαρτυρίες, μάθημα ζωής από Κύπριες που πολέμησαν τον Καρκίνο! «Τι έχω γιατρέ;»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες, μάθημα ζωής από Κύπριες που πολέμησαν τον Καρκίνο! «Τι έχω γιατρέ;»

Συγκινητικές και γεμάτες μηνύματα για αγάπη στη ζωή, είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που μίλησαν για την δική τους μάχη, με τον παιδικό καρκίνο.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά του παιδικού καρκίνου, η εφημερίδα «Πολίτης», παρουσιάζει μαρτυρίες τεσσάρων Κύπριων γυναικών, που έδωσαν το δικό τους αγώνα, πριν μερικά χρόνια.

Η Βερόνικα η οποία σε ηλικία 16 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο αναφέρει: «Θυμάμαι να κλαίω στο δωμάτιο του νοσοκομείου γιατί θα έχανα τα μαλλιά μου. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι η εμφάνιση μου θα ήταν το λιγότερο που θα είχε σημασία».

Η 16χρονη τότε Μαρία, παραμονές Χριστουγέννων έμαθε ότι έπασχε από λευχαιμία σημειώνοντας πως: «Τα συναισθήματα μου διαδέχονταν το ένα το άλλο αγωνία για την εξέλιξη φόβος για το άγνωστο , πόνος από τις παρακεντήσεις, εξάντληση από τις χημειοθεραπείες, λύπη για τον πόνο των άλλων παιδιών, θύμο για όσα βίωνα».

Το 2004 η Δέσποινα ρώτησε «τι έχω γιατρέ;» για να πάρει την απάντηση «Δέσποινα μου είναι κακοήθεια» με την ίδια να περιγράφει: «Είναι το συναίσθημα που νιώθεις ότι μικραίνεις, μικραίνει και σχεδόν εξαφανίζεσαι».

«Είμαι σίγουρη πως όταν οι γιατροί διέγνωσαν το λέμφωμα οι γονείς μου πίστευαν πως δεν θα τα κατάφερνα», αναφέρει με την σειρά της η Χριστίνα.

Το μήνυμα που έστειλαν όλα τα παιδιά ήταν ένα.

«Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί δεν είναι αήττητος.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top