Τουρκία και Σαουδική Αραβία σχεδιάζουν χερσαίες επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών

Τουρκία και Σαουδική Αραβία σχεδιάζουν χερσαίες επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών

Τουρκία και Σαουδική Αραβία ενδέχεται να ξεκινήσουν χερσαία επιχείρηση στη Συρία για την καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Σαουδική Αραβία θα αναπτύξει αεροσκάφη της σε τουρκική βάση, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

«Αν υπάρξει μια στρατηγική κατά του ΙΚ, τότε η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία μπορεί να μετάσχουν σε μια χερσαία επιχείρηση», δήλωσε ο υπουργός, τον οποίο επικαλούνται σήμερα οι εφημερίδες Yeni Safak και Haberturk. «Η Σαουδική Αραβία στέλνει επίσης αεροσκάφη στην Τουρκία, στο Ιντσιρλίκ», τη μεγάλη στρατιωτική βάση στο νότο της χώρας, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Τη συμφωνία για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector χαιρετίζει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι προσδίδει νέα χρηματοδοτική και τεχνική ισχύ στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE