ΙΣΠΑΝΙΑ: Δημόσιος υπάλληλος απουσίαζε έξι χρόνια από τη δουλειά του χωρίς να το προσέξει κανείς!

ΙΣΠΑΝΙΑ: Δημόσιος υπάλληλος απουσίαζε έξι χρόνια από τη δουλειά του χωρίς να το προσέξει κανείς!

Πρόστιμο 27.000 ευρώ επιβλήθηκε σ' έναν ισπανό δημόσιο υπάλληλο ο οποίος είχε να εμφανιστεί στην υπηρεσία του «τουλάχιστον» έξι χρόνια, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεσή του.

Η απουσία του Χοακίν Γκαρθία έγινε αντιληπτή μόνον όταν απέκτησε τυπικά τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιος για ένα βραβείο μακροχρόνιας υπηρεσίας στο δημόσιο.

Ο 69χρονος δημοσιος υπάλληλος, η δουλειά του οποίου ήταν να επιβλέπει την κατασκευή ενός σταθμού επεξεργασίας λυμάτων, έχει έκτοτε συνταξιοδοτηθεί. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι είναι θύμα bullying. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του δημοσίου και τον διέταξε να καταβάλει το πρόστιμο.

Ο Γκαρθία αμειβόταν με 37.000 τον χρόνο προ φόρων από μια εταιρεία υδάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης στη νοτιοδυτική πόλη Κάντιθ. Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε αντιστοιχεί σε μισθούς ενός χρόνου μετά τους φόρους και είναι το ανώτατο ποσό που μπορούσε νομικά να του ζητήσει η εταιρεία.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε πως ο επικεφαλής της εταιρείας υδάτων είχε χρόνια να τον δει, παρόλο που το γραφείο του ήταν απέναντι από το δικό του.

Η εταιρεία υδάτων πίστευε ότι τον δημόσιο υπάλληλο ήλεγχαν οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, και αντιστρόφως. Ο αντιδήμαρχος παρατήρησε την απουσία του όταν ο Γκαρθία κατέστη υποψήφιος για μια πλακέτα αναμνηστική των 20 ετών υπηρεσίας του. Ο ίδιος ο Γκαρθία υποστηρίζει πως είναι θύμα bullying λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων της οικογένειάς του και πως τον έστειλαν στην εταιρεία υδάτων για να τον βγάλουν από τη μέση.

Άνθρωποι του περιβάλλοντός του είπαν στην ισπανική εφημερίδα El Mundo πως δεν ήθελε να το αναφέρει επειδή έπρεπε να ζήσει την οικογένειά του και ανησυχούσε πως στην ηλικία του δεν θα μπορούσε να βρει άλλη δουλειά. Οι ίδιες πηγές είπαν πως πήγαινε στο γραφείο του, αν και όχι όλες τις εργάσιμες ώρες καθημερινά, και ότι είχε αφιερωθεί στην ανάγνωση φιλοσοφίας.

protothema

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE