10 εκ. Αιθίοπες στο έλεος του λιμού! Χρειάζονται 170 εκ. μέχρι το τέλος του μήνα...

10 εκ. Αιθίοπες στο έλεος του λιμού! Χρειάζονται 170 εκ. μέχρι το τέλος του μήνα...

Η χειρότερη ξηρασία εδώ και 50 χρόνια πλήττει την Αιθιοπία και αφήνει 10 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς φαγητό, στο έλεος του λιμού!

Η οργάνωση "Save the Children", σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Sky News, ανακοίνωσαν ότι η επισιτιστική βοήθεια θα εξαντληθεί ως τον Απρίλιο εκτός και αν οι διάφοροι δωρητές διαθέσουν 170 εκατομμύρια στερλίνες έως το τέλος του μήνα.

«Εάν αυτά τα κονδύλια έκτακτης ανάγκης δεν φθάσουν εγκαίρως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει κρίση στην τροφοδοσία των κατοίκων», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης. Τα 170 εκ λίρες υπολογίζεται να καλύψουν το κόστος της επισιτιστικής βοήθειας για την Αιθιοπία για τρεις μήνες από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο.

Η ξηρασία στη χώρα προήλθε λόγω του καιρικού φαινομένου Ελ Νίνιο. Στις νότιες περιοχές της Αφρικής υπολογίζεται ότι 20 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα πείνας και άλλα 14 εκατομμύρια στα ανατολικά, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Το 1984 οι πόλεμοι και η ξηρασία στην Αιθιοπία σκότωσαν ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE