Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική κυβέρνηση να διευκρινίσει τα πρόσθετα μέτρα του 2016

Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική κυβέρνηση να διευκρινίσει τα πρόσθετα μέτρα του 2016

Οι θεσμοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο των εν λόγω μέτρων ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε ενημερωτική επιστολή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο, o  Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρει σε σχέση με την Ελλάδα, και την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, ότι "η προσδοκία είναι ότι το Eurogroup θα μιλήσει για την τρέχουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος".

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι "θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό και τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, στο βαθμό που αποτελούν κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης".

"Οι θεσμοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο των εν λόγω μέτρων. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μπορεί μια χρηματική δόση να διατεθεί προς εκταμίευση από την Ελλάδα", καταλήγει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την Τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την Τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις , οι οποίες θα βοηθήσουν προς την πορεία όχι μόνο των ΜΟΕ αλλά πολύ περισσότερο της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δημιούργησαν και πάλι ερωτηματικά, τα οποία εκ των πραγμάτων θυμίζουν προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, για εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE