Ο Έιντε ψάχνει χρηματοδότες για την λύση του Κυπριακού – Τι είπε στο Προεδρικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Έιντε ψάχνει χρηματοδότες για την λύση του Κυπριακού – Τι είπε στο Προεδρικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Γίνεται μια συζήτηση πάνω στην οικονομική πτυχή της λύσης αυτό το διάστημα, όσο ποτέ προηγουμένως, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σήμερα το πρωί στο Προεδρικό.

Ο κ. Έιντε, απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι αναζητείται ένας συνδυασμός διαφόρων στοιχείων, όπως δωρητών, επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα και μια σειρά εργαλείων και εγγυήσεων που μαζί μπορούν να χρηματοδοτήσουν μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.

Ο Ειδικός Σύμβουλος, κληθείς να σχολιάσει τα περί μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρέπεμψε στο Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014, προσθέτοντας πως αυτό το θέμα δεν είναι κάτι δύσκολο στο τέλος της ημέρας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην πορεία του Κυπριακού, καθώς η προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, λόγω της τραγωδίας που σημειώθηκε ανοικτά της Κερύνειας.