ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Τέσσερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στο Σινά σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις

Αίγυπτος: Τέσσερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στο Σινά σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις

Δύο Αιγύπτιοι αστυνομικοί και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες σε δύο βομβιστικές επιθέσεις στην χερσόνησο του Σινά, όπου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιτίθενται συχνά σε δυνάμεις ασφαλείας.

Στην πρώτη επίθεση, τα ξημερώματα της Κυριακής, μια βόμβα που πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο χτύπησε ένα περιπολικό καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έρευνα στην περιοχή Ραφά, στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς, είπαν αξιωματούχοι. 'Ενας αξιωματικός του στρατού και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν επίσης σε παρόμοια επίθεση στο βόρειο Σινά, πρόσθεσαν.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, αλλά η περιοχή είναι κέντρο δράσης του ΙΚ, το οποίο επιτίθεται συχνά σε δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή από την εκδίωξη του ισλαμιστή Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013 από το στρατό.

Το ΙΚ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις του αποτελούν αντίποινα για την δίωξη των υποστηρικτών του Μόρσι από την κυβέρνηση. Οι αρχές είπαν ότι εκατοντάδες αστυνομικών και στρατιωτών έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις κυρίως στο βόρειο Σινά από το 2013.

Η πτέρυγα του ΙΚ στην Αίγυπτο έχει επίσης δηλώσει ότι ήταν υπεύθυνη για τοποθέτηση βόμβας σε ρωσικό αεροπλάνο τον Οκτώβριο από την οποία  σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες (224 άτομα).

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top