Θα εργαστεί με μεγάλο ζήλο για να ανταποκριθεί και να φέρει εις πέρας τα νέα υψηλά του καθήκοντα, λέει ο νεοεκλεγείς δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σεργίδης, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του, πιθανότατα τον προσεχή Απρίλιο.
Σε δήλωσή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σεργίδης είπε ότι η εκλογή του ως δικαστή στο ΕΔΑΔ αποτελεί μεγάλη τιμή, καθώς «από τη θέση αυτή, θα μπορώ να υπηρετήσω σε ένα εξαιρετικά σημαντικό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που σκοπό έχει την πρακτική και αποτελεσματική εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά κατοχυρώνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, καθώς και των Πρωτοκόλλων της».
Μια Σύμβαση, που, όπως λέει ο κ. Σεργίδης «εκτός από το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στηρίζει και προωθεί τις αρχές της Δημοκρατίας, της Ισοπολιτείας και του Κράτους Δικαίου».
Ο Γιώργος Σεργίδης εξελέγη δικαστής την περασμένη Τρίτη, μετά από μυστική ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της χειμερινής Συνόδου της Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, εξασφαλίζοντας 125 από τις 182 ψήφους.
Η θητεία του είναι εννεαετής, ενώ καλείται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών από την εκλογή του.
Ο κ. Σεργίδης είναι Πρόεδρος του Οικογενειακού Δικαστηρίου Λευκωσίας-Κερύνειας και δικαστής για τα τελευταία 26 χρόνια. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος τεσσάρων διδακτορικών διπλωμάτων, στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, το Καποδιστριακό, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Δύο από τις διδακτορικές διατριβές του, μάλιστα, αφορούν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο και ακαδημαϊκή εμπειρία, ενώ εκτός των άλλων είναι και δικαστής-σύνδεσμος της Κύπρου για θέματα απαγωγής παιδιών με βάση τη Σύμβαση της Χάγης.
Πηγή — ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Απόφαση-Σοκ από το Ηνωμένο Βασίλειο: Με ηλεκτρονική Visa η είσοδος στη χώρα
• Τέσσερα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να αναζητήσεις στην Google - Ο λόγος
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις