ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επ. Υγείας: Πρέπει να μπει μια τάξη στην κατανάλωση των Κρεάτων

Επ. Υγείας: Πρέπει να μπει μια τάξη στην κατανάλωση των Κρεάτων

Τάξη στην κατανάλωση κρεάτων επιθυμεί να βάλει στην κυπριακή αγορά η Επιτροπή Υγείας της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι η Επιτροπή συζήτησε σήμερα πρόταση νόμου που κατέθεσε με το βουλευτή του ΔΗΚΟ Αγγελο Βότση “για να μπει μια τάξη στην κατανάλωση κρεάτων στην κυπριακή αγορά”. Σήμερα, είπε, η κατάσταση είναι ότι “κινδυνεύει κάποιος καταναλωτής να φάει οποιασδήποτε μορφής κρέας και από οπουδήποτε χωρίς να γνωρίζει ακόμα τι κρέας είναι και από πού προέρχεται. Ακόμα και το είδος του κρέατος μπορεί να είναι άλλο από αυτό που του πλασάρουν. Είναι αδικαιολόγητη η κατάσταση”. Η πρόταση νόμου, είπε, θεσμοθετεί την υποχρέωση αναγραφής της χώρας προέλευσης του κρέατος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι φόβοι που σχετίζονται με ενδεχόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής των κυπριακών προϊόντων δεν ευσταθούν γιατί όπως και στην περίπτωση του μελιού ή και του ελαιολάδου, θα αναγράφεται η χώρα προέλευσης μόνο σε εκείνα προϊόντα που παράγονται ή συσκευάζονται στην Κύπρο και ως εκ τούτου για αυτά που φθάνουν από άλλες χώρες δεν θα αναγράφεται και θα γνωρίζει ο καταναλωτής ότι αυτά δεν είναι κυπριακά.

Ερωτηθείς ποιοι διαφωνούν, είπε ότι επιφυλάξεις υπήρξαν από πλευράς του συνδέσμου μεταποιητών, ενώ οι καταναλωτές και οι παραγωγοί συμφώνησαν απόλυτα, η νομική υπηρεσία δεν έχει επισημάνει οποιαδήποτε νομοτεχνικού χαρακτήρα κωλύματα και οι υγειονομικές υπηρεσίες, το Υπουργείο Εμπορίου και άλλες υπηρεσίες επίσης συμφώνησαν απόλυτα. Πρόσθεσε ότι το κτηνιατρείο παρουσίασε επιφύλαξη ότι ενδέχεται να έχει πρόσθετη εργασία “αυτό όμως δεν είναι λογικό επιχείρημα. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα προέλευση και είδος του κρέατος”.

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι καλύπτεται και το θέμα της απόψυξης κρεάτων “που πωλούνται ως φρέσκα και με τον τρόπο αυτό είχαμε άλλου είδους τεραστίων διαστάσεων απάτες”.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top