ΚΟΣΜΟΣ

Είναι πατέρας αυτός;; Έβαλε 5 μηνών κοριτσάκι αντιμέτωπο με ταύρο! - Φωτογραφίες

Είναι πατέρας αυτός;; Έβαλε 5 μηνών κοριτσάκι αντιμέτωπο με ταύρο! - Φωτογραφίες

Αντιμέτωπος με επικριτικά σχόλια βρέθηκε ο Ισπανός ταυρομάχος Φρανσίσκο "Φραν" Ριβέρα Ορντόνεζ, επειδή δημοσίευσε μια φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Instagram, στην οποία φαίνεται να κρατάει την πέντε μηνών κόρη του Κάρμεν, την ώρα που προπονείται στην αρένα με τραυματισμένο ταύρο.

Ο ταυρομάχος μάλιστα σχολίασε τη φωτογραφία γράφοντας πάνω από το #orgullodesangre hashtag: «Ντεμπούτο της Κάρμεν. Αυτή είναι η πέμπτη γενιά των ταυρομάχων στην οικογένειά μας. Έτσι συνήθιζε να ταυρομαχεί μαζί μου και με τον πατέρα μου ο παππούς μου. Ο πατέρας επίσης ταυρομαχούσε μαζί μου και εγώ το έχω κάνει με την κόρη μου Καγιετάνα και τώρα με την Κάρμεν».

Ο Ορτόνεζ, αν και προερχόμενος από καταξιωμένη οικογένεια ταυρομάχων, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο τον περασμένο Αύγουστο, καθώς ένας ταύρος τον διατρύπησε με τα κέρατά του κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας. Ο πατέρας του επίσης, «θρυλικός» ταυρομάχος στην εποχή του, σκοτώθηκε στην αρένα το 1984 από επίθεση ταύρου.

Λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας οι χρήστες του Instagram άρχισαν να επικρίνουν σφόδρα τον 42χρονο ταυρομάχο. «Βάζοντας την κόρη σου σε κίνδυνο, ακόμα και αν είναι μοσχάρι. Απλά δεν το καταλαβαίνω» έγραψε ένας χρήστης. «Εάν ήμουν η γυναίκα σου, θα σε σκότωνα»  έγραψε ένα άλλο μήνυμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πυροδότησε μια δημόσια αντιπαράθεση στην Ισπανία, σε βαθμό που οι υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων ξεκίνησαν έρευνα.

Σάλος επικράτησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να διατυπώνουν απόψεις υπέρ και κατά του ταυρομάχου. Ορισμένοι εξ αυτών ήταν συνάδελφοι του ταυρομάχου, όπως ο Εδουάρδο Δαβίλα ή ο Μανουέλ Μπενίτεθ που δημοσίευσαν ανάλογα φωτογραφικά στιγμιότυπα όπου πρωταγωνιστούν οι ίδιοι με τα παιδιά τους, ενώ εξηγούσαν ότι αποτελεί παράδοση στον κόσμο των ταυρομάχων στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, στην Ισπανία το 2014 διοργανώθηκαν 1.868 ταυρομαχίες, τις οποίες παρακολούθησαν 6 εκατομμύρια θεατές, σύμφωνα με την Ένωση Διοργανωτών Θεαμάτων Ταυρομαχιών (Anoet) που επιβεβαίωσε ότι οι ταυρομαχίες αποφέρουν ετησίως έσοδα ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σίγουρα το γεγονός θα αποτελέσει μοχλό πίεσης για τις τοπικές ηγεσίες στην Ισπανία, που σιγά-σιγά πληθαίνουν και ενώνουν τις φωνές και τις νομοθεσίες τους προς την εξάλειψη του εθίμου. Στον απόηχο των διαμαρτυριών των φιλόζωων και άλλων ομάδων κόσμου, ο Ορτόνεζ κατάφερε να βάλει λάδι στη φωτιά και να φέρει τον εαυτό του ένα βήμα από την ανεργία.

Αυτή είναι η φωτογραφία που δημοσίευσε ο ίδιος και πιο κάτω συνάδελφός του που τον υποστηρίζει:

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top