Στις 28 Ιανουαρίου η τριμερής Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στη Λευκωσία

Στις 28 Ιανουαρίου η τριμερής Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στη Λευκωσία

Περιφερειακά ζητήματα και θέματα συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ θα συζητηθούν κατά την τριμερή σύνοδο κορυφής, σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών και κυβερνήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 28 Ιανουαρίου.

Όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Γενικός  Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Ζήνων,  θέματα προτεραιότητας θα είναι εκείνα της ενέργειας και της ασφάλειας.
Τα Υπουργεία εξωτερικών των τριών χωρών εργάζονται σε κείμενο κοινής πολιτικής διακήρυξης.Μετά την τριμερή, είπε, θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Ο κύριος Ζήνων, πρόσθεσε, ότι δεν θα υπάρξει υπογραφή συμφωνιών αλλά συμφωνίες πολιτικής. Ανέφερε επίσης ότι το Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Κάϊρο μεταξύ των ανωτάτων στελεχών των υπουργείων εξωτερικών Ελλάδας-Κύπρου-Αίγυπτου στην οποία θα συζητηθεί η εφαρμογή όσων είχαν αποφασιστεί μεταξύ των αρχηγών των τριών κυβερνήσεων. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE