Στις 28 Ιανουαρίου η τριμερής Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στη Λευκωσία

Στις 28 Ιανουαρίου η τριμερής Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στη Λευκωσία

Περιφερειακά ζητήματα και θέματα συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ θα συζητηθούν κατά την τριμερή σύνοδο κορυφής, σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών και κυβερνήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 28 Ιανουαρίου.

Όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Γενικός  Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Ζήνων,  θέματα προτεραιότητας θα είναι εκείνα της ενέργειας και της ασφάλειας.
Τα Υπουργεία εξωτερικών των τριών χωρών εργάζονται σε κείμενο κοινής πολιτικής διακήρυξης.Μετά την τριμερή, είπε, θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Ο κύριος Ζήνων, πρόσθεσε, ότι δεν θα υπάρξει υπογραφή συμφωνιών αλλά συμφωνίες πολιτικής. Ανέφερε επίσης ότι το Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Κάϊρο μεταξύ των ανωτάτων στελεχών των υπουργείων εξωτερικών Ελλάδας-Κύπρου-Αίγυπτου στην οποία θα συζητηθεί η εφαρμογή όσων είχαν αποφασιστεί μεταξύ των αρχηγών των τριών κυβερνήσεων. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE