Ο τουρκικός στρατός συνέλαβε 23 άτομα, φερόμενα ως μέλη του ΙΚ

Ο τουρκικός στρατός συνέλαβε 23 άτομα, φερόμενα ως μέλη του ΙΚ

Τούρκοι στρατιώτες συνέλαβαν 23 πρόσωπα με την υποψία ότι είναι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Παράλληλα συνέλαβε και 21 παιδιά που επιχειρούσαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ανακοίνωσε την Κυριακή (24/01) ο στρατός.

Οι ύποπτοι, οι εθνικότητες των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, συνελήφθησαν χθες, Σάββατο, ενώ επιχειρούσαν να εισέλθουν στην Τουρκία από τη Συρία περνώντας από την περιοχή του Ελμπεϊλί, στην επαρχία του Κιλίς (νοτιοανατολικά).

"Είκοσι τρεις ύποπτοι ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) συνελήφθησαν μαζί με 21 παιδιά", ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Η Τουρκία έχει κληθεί από τους δυτικούς συμμάχους να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της για να σταματήσει τη ροή των τζιχαντιστών που περνούν τα σύνορά της προερχόμενοι από τη Συρία. Καθώς τους τελευταίους μήνες έχει πληγεί στο έδαφός της από μια σειρά αιματηρών επιθέσεων που αποδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος, έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να βελτιώσει την ασφάλεια στα σύνορά της και ο στρατός ανακοινώνει καθημερινά συλλήψεις μαχητών του ΙΚ.

Ο στρατός ανακοίνωσε χθες ότι συνέλαβε την Παρασκευή στην ίδια περιοχή έξι μέλη του ΙΚ καθώς και οκτώ παιδιά που επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα από τη Συρία στην Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μήνυμα Λευκωσίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει της νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό - Ζητά τη στήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης

Μήνυμα Λευκωσίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει της νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό - Ζητά τη στήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης

Η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βρετανίας, οι οποίες εντατικοποιήθηκαν μετά την ιστορική επίσκεψη στην Κύπρο του Βρετανού Πρωθυπουργού Στάρμερ τον περασμένο Δεκέμβριο, αποτελεί εχέγγυο για στήριξη του Λονδίνου, στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία, για επανέναρξη των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE