Ποιες είναι οι νέες αεροπορικές εταιρείες που ανοίγουν φτερά στην Κύπρο – Ο ρόλος του ομογενή επιχειρηματία

Ποιες είναι οι νέες αεροπορικές εταιρείες που ανοίγουν φτερά στην Κύπρο – Ο ρόλος του ομογενή επιχειρηματία

Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας εξετάζει τρεις αιτήσεις από ξένες εταιρείες για προχώρηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου» οι τρεις εταιρείες που βρίσκονται στο περίμενε είναι η Cobalt, Ellinair και Siberia.

Cobalt: Η εν λόγω εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων  και θα έχει έδρα την Λάρνακα ενώ αναμένεται σύντομα να φέρει το πρώτο αεροσκάφος για την τελική φάση αδειοδότησης.

Ellinair: Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο ομογενής επιχειρηματίας Μπόρις Μουζενίδης ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα χτύπησε πολλές φορές τις πόρτες των αρμόδιων υπουργείων για να εξασφαλίζει τις απαραίτητες άδειες. Η εταιρία σκοπεύει να πραγματοποιεί ναυλωμένες πτήσεις από Ρωσία και Ουκρανία ενώ έδρα της αεροπορικής εταιρείας είναι η Θεσσαλονίκη.

Siberia: Η S7 όπως είναι γνωστή έχει ξεκινήσει την διαδικασία αδειοδότησης στην Κύπρο και έκδοσης των απαραίτητων αδειών ως κυπριακός αερομεταφορέας. Η αεροπορική εταιρεία έχει έδρα στην Νοβόροσισκ Ρωσίας.

Την ίδια ώρα η Blue Air φαίνεται να καλοβλέπει την περίπτωση να εξασφαλίσει κυπριακή άδεια αερομεταφορέα αφού ενδιαφέρεται να εξυπηρετήσει το δρομολόγιο Λάρνακα – Τελ Αβίβ όπου το καλοκαίρι έχει μεγάλη ζήτηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE