Ποιες είναι οι νέες αεροπορικές εταιρείες που ανοίγουν φτερά στην Κύπρο – Ο ρόλος του ομογενή επιχειρηματία

Ποιες είναι οι νέες αεροπορικές εταιρείες που ανοίγουν φτερά στην Κύπρο – Ο ρόλος του ομογενή επιχειρηματία

Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας εξετάζει τρεις αιτήσεις από ξένες εταιρείες για προχώρηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου» οι τρεις εταιρείες που βρίσκονται στο περίμενε είναι η Cobalt, Ellinair και Siberia.

Cobalt: Η εν λόγω εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων  και θα έχει έδρα την Λάρνακα ενώ αναμένεται σύντομα να φέρει το πρώτο αεροσκάφος για την τελική φάση αδειοδότησης.

Ellinair: Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο ομογενής επιχειρηματίας Μπόρις Μουζενίδης ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα χτύπησε πολλές φορές τις πόρτες των αρμόδιων υπουργείων για να εξασφαλίζει τις απαραίτητες άδειες. Η εταιρία σκοπεύει να πραγματοποιεί ναυλωμένες πτήσεις από Ρωσία και Ουκρανία ενώ έδρα της αεροπορικής εταιρείας είναι η Θεσσαλονίκη.

Siberia: Η S7 όπως είναι γνωστή έχει ξεκινήσει την διαδικασία αδειοδότησης στην Κύπρο και έκδοσης των απαραίτητων αδειών ως κυπριακός αερομεταφορέας. Η αεροπορική εταιρεία έχει έδρα στην Νοβόροσισκ Ρωσίας.

Την ίδια ώρα η Blue Air φαίνεται να καλοβλέπει την περίπτωση να εξασφαλίσει κυπριακή άδεια αερομεταφορέα αφού ενδιαφέρεται να εξυπηρετήσει το δρομολόγιο Λάρνακα – Τελ Αβίβ όπου το καλοκαίρι έχει μεγάλη ζήτηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE