Η Google θα καταβάλει 130 εκατ. λίρες σε αναδρομικούς φόρους

Η Google θα καταβάλει 130 εκατ. λίρες σε αναδρομικούς φόρους

Η εταιρεία Google, που πλέον ανήκει στον όμιλο Alphabet Inc, συμφώνησε να καταβάλει 130 εκατομμύρια λίρες (περίπου 172 εκατομμύρια ευρώ) σε αναδρομικούς φόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο και υψηλότερους φόρους στο μέλλον, μια συμφωνία που θα μπορούσε να σημάνει ότι η εταιρεία ενδέχεται να πληρώσει περισσότερα σε άλλα κράτη, όπου έχει κατηγορηθεί για φοροαποφυγή, έγραψε η εφημερίδα Financial Times.

Η συμφωνία ακολουθεί πολυετή έλεγχο της υπηρεσίας φορολογίας και τελωνείων της Βρετανίας (Her Majesty`s Revenue and Customs, ή HMRC) με αντικείμενο το εάν η Google επιδιδόταν σε φοροαποφυγή για μια δεκαετία και πλέον ανακατανέμοντας τα κέρδη της στην Ιρλανδία, όπου βρίσκεται η έδρα της για την Ευρώπη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Δεν ήταν διαθέσιμα στελέχη της Google ή της HMRC για να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικές κυβερνήσεις υιοθετούν πιο σκληρή στάση έναντι των διευθετήσεων στις οποίες προχωρούν πολυεθνικές εταιρείες, όπως οι Google, Apple και Amazon, για να διαφυλάσσουν τα κέρδη τους και να αποφεύγουν την καταβολή υψηλών φόρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Σε οδικό χάρτη κινούνται τα ΗΕ χωρίς να υπάρχουν μαγικές λύσεις-Τορπιλίζει τις προσπάθειες ο Ερσίν Τατάρ

Κυπριακό: Σε οδικό χάρτη κινούνται τα ΗΕ χωρίς να υπάρχουν μαγικές λύσεις-Τορπιλίζει τις προσπάθειες ο Ερσίν Τατάρ

Αναμένοντας τον καθορισμό ημερομηνίας για την διευρυμένη συνάντηση της Γενεύης, η Λευκωσία θέτει ως επιτακτική ανάγκη την δημιουργία ενός πλαισίου πάνω στο οποίο θα κινηθεί η συνάντηση και αυτό είναι ένα από τα ζητήματα τα οποία μετέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, στη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE