ΗΠΑ: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 263 ετών για τον βιασμό δεκάδων γυναικών

ΗΠΑ: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 263 ετών για τον βιασμό δεκάδων γυναικών

Ένας αστυνομικός στην Οκλαχόμα, στις νότιες ΗΠΑ, καταδικάστηκε σήμερα σε 263 χρόνια κάθειρξης για τον βιασμό και την σεξουαλική κακοποίηση πολλών μαύρων γυναικών κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Ντάνιελ Χόλτσκλαου, πρώην αστυνομικός της Οκλαχόμα Σίτι, κρίθηκε ένοχος σε 18 κατηγορίες από τις 36 που τον βάρυναν, κυρίως για βιασμό και παρά φύσιν ασέλγεια δια της βίας, βάσει των δικαστικών εγγράφων που επικαλείται ο ιστότοπος ενημέρωσης για τις δικαστικές υποθέσεις της Οκλαχόμα.

"Έτσι είναι. Δεν ήταν έκπληξη", σχολίασε ο δικηγόρος του Σκοτ Άνταμς στα μέσα ενημέρωσης κατά την έξοδό του από το δικαστήριο.

Εναντίον του Χόλτσκλαου είχαν προσφύγει οι εισαγγελείς της Οκλαχόμα και πολλές Αφροαμερικανίδες που είχαν πέσει θύματα του αστυνομικού, μεταξύ των οποίων η Τζάνι Λίγκονς και η Ντιμίτρια Κάμπελ.

Η Λίγκονς, η οποία είχε προσφύγει συλλογικά μαζί με άλλες κατά του πρώην αστυνομικού, δήλωσε ότι ο Χόλτσκλαου είχε "κάνει χρήση υπερβολικής και παράνομης βίας" σε κατάχρηση του αξιώματός του και έβαζε στόχο συστηματικά "γυναίκες μέσης ηλικίας Αφροαμερικανίδες, τις οποίες έκρινε ότι ήταν ευάλωτες" για να τις βιάσει προκαλώντας τους "πολύ μεγάλη ψυχική και συναισθηματική οδύνη".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE