Θέματα περιφερειακά και συνεργασίας στη Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Θέματα περιφερειακά και συνεργασίας στη Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Περιφερειακά θέματα και θέματα συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ σε πρακτικούς τομείς θα συζητηθούν κατά την τριμερή σύνοδο κορυφής σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών/Κυβερνήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 28 Ιανουαρίου 2016.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μέσης Ανατολής στο Υπουργείο Εξωτερικών, Πρέσβης Λεωνίδας Παντελίδης, γίνονται πολλές προετοιμασίες για την επικείμενη συνάντηση κορυφής.

Ερωτηθείς ποια θέματα προωθούνται στην ημερήσια διάταξη είπε ότι στην ατζέντα βρίσκονται τα περιφερειακά θέματα και τα θέματα συνεργασίας των τριών χωρών σε πρακτικούς τομείς. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε, 15-20 θέματα, υπάρχουν κάποιες κατ' αρχήν προτεραιότητες και προσπαθούμε να εντοπίσουμε και πιο συγκεκριμένες προτεραιότητες, πιο συγκεκριμένους τομείς συνεργασίας, αλλά αυτό χρειάζεται κάποια επεξεργασία και συζήτηση”, ανέφερε.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, με τη συνάντηση κορυφής, υπάρχει και μια τριμερής Υπουργική Επιτροπή που δημιουργήθηκε (Steering Committee) που κοιτάζει και τα πιο πρακτικά θέματα συνεργασίας όπως τρομοκρατία, τουρισμό, διαχείριση νερών, επείγουσες καταστάσεις και άλλα. Ωστόσο, είπε, είμαστε ακόμη στην αρχή.

Ερωτηθείς για τα θέματα ενέργειας που θα συζητηθούν, ο κ. Παντελίδης είπε ότι θα συμμετάσχουν και οι Υπουργοί Ενέργειας. “Δεν θα απασχολήσουν σε μεγάλη λεπτομέρεια συγκεκριμένα θέματα τη συνάντηση, αλλά θα δοθεί ευκαιρία στους τρεις Υπουργούς Ενέργειας που θα είναι μαζί να κοιτάξουν αυτά τα θέματα”, πρόσθεσε.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE