Μέτρα κατά Ρωσίας εξετάζει η Βρετανία για το θέμα Λιτβινένκο

Μέτρα κατά Ρωσίας εξετάζει η Βρετανία για το θέμα Λιτβινένκο

Ντέιβιντ Κάμερον : «Θα συνεχίσουμε με προσοχή τη συνεργασία με τη Ρωσία σε τομείς όπου είναι απαραίτητο»

Η Μεγάλη Βρετανία εξετάζει ανάληψη περαιτέρω δράσεων κατά της Ρωσίας, μετά το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η Δικαιοσύνη Αγγλίας και Ουαλίας για πιθανή εμπλοκή του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στη δολοφονία του Αλεξάντερ Λιτβινένκο, το 2006, στο Λονδίνο.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Το συμπέρασμα ότι ο φόνος ενεκρίθη στα ανώτατα κλιμάκια του ρωσικού κράτους είναι εξαιρετικά ενοχλητικό», ανέφερε η εκπρόσωπος του κ. Κάμερον στους δημοσιογράφους. «Αυτός δεν είναι αποδεκτός τρόπος συμπεριφοράς για οποιοδήποτε κράτος, πόσο μάλλον για μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

«Υπό το φως των συμπερασμάτων, εξετάζουμε ποιες περαιτέρω δράσεις μπορούμε να αναλάβουμε», τόνισε.

Το Κρεμλίνο αρνείται επισήμως κάθε εμπλοκή στη δολοφονία του πρώην πράκτορα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

«Η συνεργασία με τη Ρωσία όπου είναι απαραίτητο θα συνεχιστεί»

Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ανέφερε, πάντως, ότι η χώρα της θα συνεχίσει τη συνεργασία με τη Ρωσία, σε όσους τομείς αυτό κρίνεται «απολύτως απαραίτητο».

Το κριτήριο για τους τομείς αυτούς θα είναι «τα ζωτικά συμφέροντα της Μεγάλης Βρετανίας».

Η βρετανική κυβέρνηση, πάντως, θα καλέσει τον Ρώσο πρέσβη στο Λονδίνο για εξηγήσεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα Λιτβινένκο, ενώ θα προχωρήσει και σε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων ατόμων που συνδέονται με την υπόθεση.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Στρασβούργο ο ΠτΔ: Παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στο Στρασβούργο ο ΠτΔ: Παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ παρουσιάζει σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE