Αναφορές για τα έξοδα της βρετανικής κυβέρνησης και των Άγγλων φορολογούμενων δίνουν και παίρνουν, αναφορικά με τις επιβαρύνσεις που τυγχάνουν για τους πρόσφυγες που φτάνουν στις βάσεις.
Του Ανδρέα Χαραλάμπους
Κύριο παράπονο των βρετανικών αρχών, είναι η συμφωνία που επικαλούνται ότι είχαν με την κυπριακή κυβέρνηση, επί του θέματος, η οποία φέρεται να είχε συμφωνήσει να αναλαμβάνει όποιον πρόσφυγα φτάνει σε κυπριακό έδαφος και να του παραχωρεί άσυλο.
Όπως είχαμε αναφέρει όμως σε άρθρο που προηγήθηκε προ ημερών στο «ThemaOnline»:
1ον. Να σημειώσουμε το προφανές: Ότι όταν τους συμφέρει οι βάσεις είναι βρετανικό έδαφος και όταν πρέπει να αναλάβουν ευθύνες κάνουν τις πάπιες.
2ον. Υπάρχει υπόμνημα που υπογράφηκε το 2003 μεταξύ Βρετανίας-Κύπρου, στο οποίο αναφέρεται σαφώς ότι «αιτητές ασύλου, οι οποίοι φτάνουν απευθείας σε περιοχή των βρετανικών βάσεων, αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της Βρετανίας»
Στην παρούσα φάση όμως οι Βρετανοί κάνουν λόγο για μετανάστες που έφτασαν τον Οκτώβριο στις Βάσεις του Ακρωτηρίου και αποτελούνται από 67 άνδρες, 19 γυναίκες και 29 παιδιά.
Επικαλούνται ότι το ύψος του ποσού που «σπαταλήθηκε» μέχρι σήμερα για την συντήρησή τους ανέρχεται στις 1.122.972 αγγλικές λίρες, (1.46090272 ευρώ) στο προσωρινό στρατόπεδο της RAF στο Ακρωτήρι.
Το πρόβλημά τους είναι ότι αυτό το ποσό, όπως και τη φιλοξενία των προσφύγων, έπρεπε να έχει επωμιστεί η Κυπριακή Δημοκρατία και δεν χάνουν ευκαιρία να μας κατηγορήσουν επ’ αυτου…
Διαβάστε επίσης:
«Καλύτερα να είχα πεθάνει από τον ISIS, παρά να κολλήσω στην Κύπρο» (Φωτογραφίες)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Θλίψη στο κυπριακό ποδόσφαιρο - «Έφυγε» ο Σάμπουριτς
• Ντύθηκε στα «άσπρα» το Τρόοδος: Επί ποδός η Αστυνομία για την ασφάλεια των οδηγών - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις