ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Που θα «κτυπήσει» η κακοκαιρία στην Κύπρο; Ξανά καταιγίδες από αύριο Πέμπτη

Που θα «κτυπήσει» η κακοκαιρία στην Κύπρο; Ξανά καταιγίδες από αύριο Πέμπτη

Ασθενής χαμηλή πίεση θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή από την Πέμπτη, με αποτέλεσμα η κακοκαιρία που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη να επηρεάσει ξανά την Κύπρο. Βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλες τις περιοχές και χιόνια στο Τρόοδος προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ προς τις πρωινές κυρίως ώρες αναμένεται να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά αργότερα τοπικά στα δυτικά και βόρεια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα νότια και ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά από τα δυτικά και βόρεια, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και αργότερα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη, αλλά το απόγευμα στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ θα παρατηρούνται τοπικά παροδικές νεφώσεις, οι οποίες κυρίως στα δυτικά ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Τοπικά, στο εσωτερικό, στα ανατολικά και νότια παράλια αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί στα νότια και ανατολικά παράλια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση, ενώ την Κυριακή χιόνια θα σημειωθούν και σε ορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή για να παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναμένεται αισθητή πτώση

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top