Ανάγκασαν 7χρονο αγόρι να παντρευτεί… σκύλο

Ανάγκασαν 7χρονο αγόρι να παντρευτεί… σκύλο

Ένα επτάχρονο αγόρι, αναγκάστηκε να παντρευτεί ένα σκύλο επειδή η οικογένειά του πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα απομακρυνθούν τα κακά πνεύματα... Ο Mukesh Kerayi ζει στο αγροτικό χωριό Manik Bazar στην ανατολική Ινδία, σε μια επαρχία με βαθιά ριζωμένες τις δεισιδαιμονίες και της προλήψεις.

Σύμφωνα με τους γονείς και τους παππούδες του αγοριού, το ωροσκόπιό του προβλέπει ότι η μελλοντική σύζυγός του θα πεθάνει αρκετά νέα. Οπότε, προκειμένου να αποφευχθεί μια τέτοια τραγωδία, έντυσαν νύφη ένα αδέσποτο, θηλυκό σκυλί και το έβαλαν να παντρευτεί. Όπως συμβαίνει στους παραδοσιακούς, φυσιολογικούς γάμους –άνθρωπος με άνθρωπο δηλαδή-, οι καλεσμένοι χόρεψαν και χάρηκαν για την «ένωση» του νεαρού γαμπρού και της «νύφης». Μάλιστα, μετά την τελετή το σκυλί βρέθηκε και πάλι στους δρόμους, εκεί όπου το πέταξαν οι συγγενείς.

«Πιστεύουμε ότι ο γάμος θα διώξει τους κακούς οιωνούς από το αγόρι», είπε ο παππούς του 7χρονου, Ashok Kumar Leyangi, 43 ετών. «Αυτή είναι μια παραδοσιακή πρακτική στις κοινότητές μας και συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτά τα παλιά έθιμα. Θεωρούμε ότι είναι ευθύνη μας να κρατήσουμε τα παιδιά μας σε ασφάλεια και ευτυχισμένα με αυτόν τον τρόπο», συμπλήρωσε.

Η κυβέρνηση της Ινδίας, εξακολουθεί να προσπαθεί να επιμορφώσει τις αγροτικές και φυλετικές κοινότητες, θέλοντας να τους αποκόψει από τέτοιες δεισιδαιμονίες.

Πηγή

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

Στην πολιτική, πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις διακηρύξεις περί ενότητας, υπάρχει πάντοτε και η αριθμητική. Και στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως οι πρωταγωνιστές μέτρησαν τα κουκιά τους, προτού η Αννίτα Δημητρίου ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του 2028.