ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοινώνει ενεργειακή σύνδεση Κρήτης – Κύπρου – Ισραήλ το 2020 η EuroAsia

Ανακοινώνει ενεργειακή σύνδεση Κρήτης – Κύπρου – Ισραήλ το 2020 η EuroAsia

Χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την ολοκλήρωση της ενεργειακής σύνδεσης της Κρήτης με το Ισραήλ και την Κύπρο μέχρι το 2020 έχει θέσει η εταιρεία που αποτελεί φορέα υλοποίησης του υποθαλάσσιου καλωδίου. Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

Σε συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης, τοπικοί φορείς και η μελετητική ομάδα του Πολυτεχνείου που εκπονεί τον ενεργειακό σχεδιασμό του νησιού, ενημερώθηκαν για τον χάρτη των δραστηριοτήτων που φέρνει κοντύτερα το υποθαλάσσιου καλώδιο των 1518 χλμ. που θα αποτελέσει την ενεργειακή γέφυρα του Ισραήλ της Κύπρου και της Ελλάδας, αναφέρει το neakriti.gr.

Σταθεροί στις απόψεις τους εμφανίστηκαν οι φορείς της Περιφέρειας και του δήμου Μαλεβιζίου που διευκρίνισαν ότι προκρίνουν την Κορακιά ως το σημείο διασύνδεσης, επιμένωντας ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα  απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση του αγροτικού, και του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Μέχρι το 2020 προβλέπει η εταιρεία, που είναι και φορέας υλοποίησης, ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο που αφορά στην ενεργειακή διασύνδεση του Ισραήλ, της Κύπρου με την Κρήτη

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια στόχος ήταν η ενημέρωση για θέματα που αφορούν στη σύνδεση αλλά και την πορεία των διαδικασιών που δεν μπορεί, όπως εξήγησε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, να αφήνει εκτός του ενεργειακού σχεδιασμού του νησιού που εκπονείται από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Οι μελέτες, υπολογίζεται με βάση υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας  Euroasia Interconnector, ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο κάτι που προωθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση που στοχεύει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης, αφού το καλώδιο των 1518 χλμ που σε πρώτη φάση θα φτάσει από το Ισραήλ, στην Κύπρο και μετά στην Κρήτη, θα διασυνδέσει αμέσως μετά μέσω της Αθήνας και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top