ΚΟΣΜΟΣ

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Πολίτες, καταναλωτές, εταιρείες, βιομηχανία να επωφεληθούν από την ψηφιακή ενιαία αγορά

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Πολίτες, καταναλωτές, εταιρείες, βιομηχανία να επωφεληθούν από την ψηφιακή ενιαία αγορά

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες, οι καταναλωτές, οι εταιρείες και η βιομηχανία της Ευρώπης μπορούν να επωφεληθούν από μια πραγματικά λειτουργική ψηφιακή ενιαία αγορά και αυτό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, `Αντρους `Ανσιπ, σε δήλωσή του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, σε σχέση με τη νομοθετική πράξη για την ψηφιακή ενιαία αγορά.

Ο κ. `Ανσιπ είπε πως “το να εργαζόμαστε στενά και αρκετά έγκαιρα με τους συννομοθέτες αποτελεί κλειδί για την επιτυχία” και ευχαρίστησε τις εισηγήτριες της σχετικής έκθεσης και όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ασχολήθηκαν με αυτήν. Εισηγήτριες της έκθεσης σχετικά με την πορεία προς μια νομοθετική πράξη για την ψηφιακή ενιαία αγορά είναι τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Kaja Kallas και Evelyn Gebhardt.

Ο κ. `Ανσιπ επεσήμανε πως η στρατηγική για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά καθορίζει 16 καίριες πρωτοβουλίες, και αναφέρθηκε στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό των κανόνων για την πνευματική ιδιοκτησία και την καλύτερη πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο και διαδικτυακές πωλήσεις.

“Αυτό σημαίνει ότι επιθυμούμε να διασφαλίσουμε ότι οι συνδρομητές σε υπηρεσίες διαδικτυακού περιεχομένου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά για τα οποία έχουν πληρώσει ενώ βρίσκονται προσωρινά σε ένα άλλο κράτος μέλος”, ανέφερε.

Είπε πως οι σχετικές προτάσεις αναφέρονται στους πολιτικούς στόχους και τους τομείς δράσης της Επιτροπής για το θέμα αυτό, με συγκεκριμένα μέτρα και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

“Εχουμε κάνει επίσης νομοθετικές προτάσεις για νέους κανόνες για βελτίωση της ασφάλειας των καταναλωτών που αγοράζουν ψηφιακό περιεχόμενο ή αγαθά διαδικτυακά, σε ολόκληρη την ΕΕ, και για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να επεκτείνουν τις διαδικτυακές πωλήσεις τους”, επεσήμανε.

Είπε ακόμη πως πέραν μιας κοινής και συνολικής λύσης στους φραγμούς γεωγραφικού χαρακτήρα, επιθυμία της Επιτροπής είναι να απλοποιηθούν οι πληρωμές ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις και να προωθηθούν επαρκείς και οικονομικά προσιτές μεταφορές δεμάτων.

Ο κ. `Ανσιπ είπε επίσης πως επιθυμούν να υποστηρίξουν την ευρωπαϊκή βιομηχανία προκειμένου αυτή να “αγκαλιάσει” την ψηφιακή μεταμόρφωση, αναφέροντας πως αυτό αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top