Οικόπεδο 12: Παραδίδεται νωρίτερα, γιατί δεν θα γίνει δεύτερη γεώτρηση

Οικόπεδο 12: Παραδίδεται νωρίτερα, γιατί δεν θα γίνει δεύτερη γεώτρηση

Δεν θα γίνει νέα γεώτρηση στο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ. Αυτό αναφέρεται στον «Πολίτη» της Τρίτης (19/01), χωρίς όμως να θεωρείται επιβεβαιωμένο.

Μετά την έγκριση του βρετανικού ενεργειακού κολοσσού «British Gas», που ολοκληρώθηκε χτες, οι συνεταίροι πλέον, αποφάσισαν από κοινού, ότι δεν θεωρείται συμφέρων επί της παρούσης.

Οι υπολογισμοί αυτοί, έγιναν με κύριο γνώμονα, την διαρκώς μειούμενη τιμή του πετρελαίου.

Έτσι η κοινοπραξία των τριών εταιριών, αποφάσισε να επικεντρωθεί και να εκμεταλλευτεί το ήδη επιβεβαιωμένο κοίτασμα. Έτσι σκοπεύουν να αποφύγουν το ρίσκο να σπαταλήσουν χρόνο και χρήμα με προσπάθεια για νέα εξόρυξη.

Τα γεγονότα αυτά είναι ενθαρρυντικά, νοουμένου ότι , αφού δεν υπάρχει διαφαινόμενη κλιμάκωση των εργασιών, το «οικόπεδο» θα παραδοθεί σύντομα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να λάβει μέρος εντός του 2016 και θα φέρει νέες προτάσεις για εκμετάλλευση του κοιτάσματος, αφού η συνεργασία «Noble-Delek-British Gas», θα εκμεταλλευτεί μόλις το 1/3 της ποσότητας και το υπόλοιπο θα μείνει προς διάθεση.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χραλάμπους

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE