ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ για ΓΕΣΥ: «H κυβέρνηση εξυπηρετεί μια χούφτα ασφαλιστικών εταιρειών» - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

ΑΚΕΛ για ΓΕΣΥ: «H κυβέρνηση εξυπηρετεί μια χούφτα ασφαλιστικών εταιρειών» - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Έντονη κριτική άσκησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης στην κυβέρνηση για τη εισήγηση της να προχωρήσει σε μίνι – ΓΕΣΥ.

Ο κ. Λουκαίδης άφησε σαφέστατες αιχμές σε ΔΗΣΥ και Αναστασιάδη μιλώντας για παλινδρομήσεις και αντιφάσεις που φόντο έχουν την εξυπηρέτηση μια «χούφτας ασφαλιστικών εταιρειών όπως χαρακτηριστικά ανέφερε».   

 

Ολόκληρη η δήλωση:

«Η κυβέρνηση Συναγερμού- Αναστασιάδη, μετά από συνέχεις παλινδρομήσεις και αντιφάσεις, κατέληξε αιφνιδιαστικά σε μια εισήγηση που την έχει βαφτίσει σαν μίνι-ΓΕΣΥ, η οποία όμως δεν αποτελεί παρά ένα αντί-ΓΕΣΥ. Όπως σωστά και έγκαιρα προβλέψαμε και προειδοποιήσαμε, μπροστά  στην αποτυχία της να επιβάλει το πολυασφαλιστικό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας χούφτας ασφαλιστικών εταιρειών, η κυβέρνηση στέλνει το ΓΕΣΥ στις Ελληνικές καλένδες.

Κατά συνέπεια, αυτό που οι κυβερνώντες εισηγούνται δεν είναι ΓΕΣΥ. Είναι μια ακόμη νεοφιλελεύθερη μεθόδευση. Μέσα από την όποια επιχειρούν να καμουφλάρουν την τραγική κατάσταση που επέφεραν στο δημόσιο τομέα υγείας. Περικόπτοντας πάνω από 100 εκ. ευρώ, τα οποία επιχειρούν τώρα να εισπράξουν καταφεύγοντας σε πρόσθετη φορολόγηση των πολιτών.

Η αντί- ΓΕΣΥ πρόταση των κυβερνώντων για τη νέα φορολογία, όχι μόνο δεν διασφαλίζει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας, αλλά την ίδια ώρα θα οδηγήσει τους πολίτες με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην ιδιωτική ασφάλιση. Με άλλα λόγια, το ανεκτίμητο αγαθό της υγείας θα καθίσταται ολοένα και περισσότερο προνόμιο για τους λίγους έχοντες την οικονομική δυνατότητα αντί δικαίωμα για τους πολλούς μη προνομιούχους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την αντί- ΓΕΣΥ πρόταση της και να επαναφέρει ως βάση συζήτησης την πρόταση που η ίδια κατέθεσε και υποστήριζε μέχρι και πριν λίγες μέρες.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top