Στο Υπουργικό η συμμετοχή της British Gas στο τεμάχιο «12»

Στο Υπουργικό η συμμετοχή της British Gas στο τεμάχιο «12»

Κατατίθεται την Δευτέρα (18/01) στο Υπουργικό Συμβούλιο η πρόταση του Υπουργού Ενέργειας για έγκριση της συμμετοχής της BG Group (British Gas) στην κοινοπραξία του τεμαχίου «12» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Με βάση την πρόταση, η αμερικανική Noble παραμένει ο βασικός διαχειριστής του τεμαχίου με μερίδιο 35%, ενώ 35% θα κατέχει η BG και 30% ο ισραηλινός όμιλος Delek (15% Delek Drilling και 15% Avner Oil).

Το τίμημα για τη συναλλαγή ήταν 165 εκατομμύρια δολάρια.

Ανακοινώνοντας τη συναλλαγή στις 23 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης έκανε λόγο «για μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία δεικνύει και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή ΑΟΖ, στις προοπτικές της, από μιαν εταιρεία με τεράστια τεχνική και εμπορική-οικονομική εμβέλεια».

Στη δική της ανακοίνωση, η BG, σημείωνε πως «η τοποθέτηση αυτή παρέχει την προοπτική της παροχής αερίου στην Αίγυπτο, όπου ο όμιλος κατέχει μερίδιο στο τερματικό εξαγωγής υγροποιημένου αερίου στο Ιντκού».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

Η ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας για επίτευξη της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας, επεσήμανε, αναφερόμενος στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις το πρωί της Παρασκευής μετά την ολονύχτια συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE