Στο Υπουργικό η συμμετοχή της British Gas στο τεμάχιο «12»

Στο Υπουργικό η συμμετοχή της British Gas στο τεμάχιο «12»

Κατατίθεται την Δευτέρα (18/01) στο Υπουργικό Συμβούλιο η πρόταση του Υπουργού Ενέργειας για έγκριση της συμμετοχής της BG Group (British Gas) στην κοινοπραξία του τεμαχίου «12» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Με βάση την πρόταση, η αμερικανική Noble παραμένει ο βασικός διαχειριστής του τεμαχίου με μερίδιο 35%, ενώ 35% θα κατέχει η BG και 30% ο ισραηλινός όμιλος Delek (15% Delek Drilling και 15% Avner Oil).

Το τίμημα για τη συναλλαγή ήταν 165 εκατομμύρια δολάρια.

Ανακοινώνοντας τη συναλλαγή στις 23 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης έκανε λόγο «για μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία δεικνύει και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή ΑΟΖ, στις προοπτικές της, από μιαν εταιρεία με τεράστια τεχνική και εμπορική-οικονομική εμβέλεια».

Στη δική της ανακοίνωση, η BG, σημείωνε πως «η τοποθέτηση αυτή παρέχει την προοπτική της παροχής αερίου στην Αίγυπτο, όπου ο όμιλος κατέχει μερίδιο στο τερματικό εξαγωγής υγροποιημένου αερίου στο Ιντκού».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Αξιολογείται η πρόσκληση του Προέδρου Τραμπ για Συμβούλιο Ειρήνης – Οι παράγοντες που εξετάζονται

Λετυμπιώτης: Αξιολογείται η πρόσκληση του Προέδρου Τραμπ για Συμβούλιο Ειρήνης – Οι παράγοντες που εξετάζονται

Στα σημεία που αξιολογούνται αναφορικά με την αποδοχή ή μη της πρόσκλησης του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Συμβούλιο της Ειρήνης, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE