Στο Υπουργικό η συμμετοχή της British Gas στο τεμάχιο «12»

Στο Υπουργικό η συμμετοχή της British Gas στο τεμάχιο «12»

Κατατίθεται την Δευτέρα (18/01) στο Υπουργικό Συμβούλιο η πρόταση του Υπουργού Ενέργειας για έγκριση της συμμετοχής της BG Group (British Gas) στην κοινοπραξία του τεμαχίου «12» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Με βάση την πρόταση, η αμερικανική Noble παραμένει ο βασικός διαχειριστής του τεμαχίου με μερίδιο 35%, ενώ 35% θα κατέχει η BG και 30% ο ισραηλινός όμιλος Delek (15% Delek Drilling και 15% Avner Oil).

Το τίμημα για τη συναλλαγή ήταν 165 εκατομμύρια δολάρια.

Ανακοινώνοντας τη συναλλαγή στις 23 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης έκανε λόγο «για μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία δεικνύει και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή ΑΟΖ, στις προοπτικές της, από μιαν εταιρεία με τεράστια τεχνική και εμπορική-οικονομική εμβέλεια».

Στη δική της ανακοίνωση, η BG, σημείωνε πως «η τοποθέτηση αυτή παρέχει την προοπτική της παροχής αερίου στην Αίγυπτο, όπου ο όμιλος κατέχει μερίδιο στο τερματικό εξαγωγής υγροποιημένου αερίου στο Ιντκού».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Καταδικαστέα και απαράδεκτη η παρουσία Βρετανού βουλευτή στα κατεχόμενα»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Καταδικαστέα και απαράδεκτη η παρουσία Βρετανού βουλευτή στα κατεχόμενα»

«Καταδικαστέα και απαράδεκτη», χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, την επίσκεψη του Βρετανού Βουλευτή Αφζάλ Καν στα κατεχόμενα και την φωτογράφισή του με τον κατοχικό ηγέτη στην παρουσία συμβόλων του ψευδοκράτους.