Πρόωρες εκλογές αποφάσισε ο Σέρβος πρωθυπουργός

Πρόωρες εκλογές αποφάσισε ο Σέρβος πρωθυπουργός

Καλεί το κόμμα του να στηρίξει την κίνηση αυτή

Την απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς καλώντας την ηγεσία του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματός του να υποστηρίξει την κίνηση αυτή.

«Αυτή είναι η απόφασή μου (...) να πάμε σε εκλογές, για το μέλλον της Σερβίας», δήλωσε ο Βούτσιτς σε συνάντηση της ηγεσίας του κόμματος αυτού στο Βελιγράδι.

Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα πέτυχε εντυπωσιακή νίκη στις τελευταίες εκλογές του Μαρτίου του 2014 και εξακολουθεί να έχει υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις παρά τις περικοπές στις οποίες έχει προχωρήσει στους μισθούς στον δημόσιο τομέα και στις συντάξεις στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την σταθεροποίηση των δημοσιονομικών της Σερβίας και την προετοιμασία της για μια ένταξη στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Σε ένα ακόμη δείγμα κλιμάκωσης έντασης, το κατοχικό καθεστώς προχώρησε στη σύλληψη πέντε Ελληνοκυπρίων προσφύγων, στο κατεχόμενο Τρίκωμο, το οποίο είχαν επισκεφθεί. Οι κατοχικές αρχές αφού τους συνέλαβαν, τους απήγγειλαν τις κατηγορίες, της κατασκοπείας και τους οδήγησαν στα μπουντρούμια του Αττίλα. Το ψευδοδικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους, για τρεις ημέρες. Το υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί τη νέα αυτή προκλητική κίνηση από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος και έχει ήδη προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.