15 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει η Wikipedia

15 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει η Wikipedia

Η Wikipedia, η δημοφιλής διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, έκλεισε 15 χρόνια από τη δημιουργία της. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο ιδρυτής της, Jimmy Wales, δήλωσε ότι φαντάζεται τη Wikipedia ως έναν ιστότοπο που θα περιλαμβάνει ολόκληρη την ανθρώπινη γνώση.

Πρόσθεσε επίσης ότι βασικός στόχος της δωρεάν εγκυκλοπαίδειας είναι η υψηλής ποιότητας καταγραφή της ανθρώπινης ιστορίας, ώστε να προσφέρεται στους χρήστες ένας ολόκληρος κόσμος γνώσης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Wikipedia ξεκίνησε ως συμπληρωματικό project της Nupedia το 2000. Όμως στις 15 Ιανουαρίου του 2001, η Wikipedia ανακοινώθηκε επίσημα, υποστηρίζοντας αρχικά μόνο την Αγγλική γλώσσα. Με το πέρασμα του χρόνου, ο αριθμός των διαθέσιμων άρθρων αυξήθηκε, γεγονός που ενίσχυσε την υποστήριξη περαιτέρω γλωσσών.
 
Στα μέσα του 2009, η υπηρεσία ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια άρθρα, ενώ σήμερα διαθέτει πάνω από 38 εκατομμύρια άρθρα σε 290 διαφορετικές γλώσσες. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδρυμα Wikimedia, κάθε ημέρα δημιουργούνται περισσότερα από 7.000 άρθρα.
 
Ακόμη, πρόκειται για μη κερδοσκοπική υπηρεσία, τα έσοδα της οποίας προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές. Πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησε να δέχεται και Bitcoins, μια κίνηση που της απέφερε $140.000 την πρώτη κιόλας εβδομάδα.
 
Επιπλέον, ο Wales δήλωσε ότι σκοπός της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας είναι να καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες των χρηστών, παλιών και νέων. Για τον λόγο αυτό, το ίδρυμα έχει ξεκινήσει να δίνει έμφαση στο mobile κομμάτι, καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τη Wikipedia μέσω mobile συσκευών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE