ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία πείνας Κούρδων στην Κύπρο

Απεργία πείνας Κούρδων στην Κύπρο

Απεργία πείνας για μια εβδομάδα πραγματοποιούν από την Παρασκευή Κούρδοι που διαμένουν στην Κύπρο με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν για τις καθημερινές πολύνεκρες επιθέσεις του τουρκικού στρατού.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν "Θεόφιλος", η απεργία πείνας άρχισε χθες και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στο χώρο μπροστά στο Διοικητήριο Λεμεσού. Το βράδυ οι απεργοί πείνας αποχωρούν στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, καθώς δεν δόθηκε άδεια για αντίσκηνο, όπως διευκρινίζεται.

Το Πολιτιστικό Κέντρο καλεί τα ΜΜΕ να επισκεφθούν το χώρο και ανακοινώνει ότι προγραμματίζει διάσκεψη Τύπου την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί, μπροστά στο Διοικητήριο Λεμεσού.

Αναφέρεται επίσης ότι τους τελευταίους μήνες η τουρκική αστυνομία και ο στρατός περικύκλωσαν πολλές πόλεις και συνοικίες πόλεων στο βόρειο Κουρδιστάν - όπως αναφέρεται στην ΝΑ Τουρκία - και τις βομβαρδίζουν με τεθωρακισμένα και πυροβολικό, ενώ η τουρκική αστυνομία κάνει επιδρομές στα σπίτια. Καταγγέλλει ακόμη ότι εκατοντάδες κάτοικοι έχουν σκοτωθεί από πυρά ακροβολιστών της αστυνομίας, αλλά και από αδιάκριτους πυροβολισμούς εναντίον των σπιτιών αλλά και πολιτών, σημειώνοντας ότι αυτά δεν προβάλλονται από τα διεθνή και άλλα μέσα ενημέρωσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top