Ρέντσι: Τελείωσε η εποχή που οι Βρυξέλλες έλεγχαν την Ιταλία με τηλεχειριστήριο

Ρέντσι: Τελείωσε η εποχή που οι Βρυξέλλες έλεγχαν την Ιταλία με τηλεχειριστήριο

Η Ιταλία αξίζει σεβασμό δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι, ενώ σημείωσε ότι η σύγκρουση με την Κομισιόν δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα δημοσιονομικά της χώρας.

«Η εποχή κατά την οποία οι Βρυξέλλες έλεγχαν την Ιταλία με τηλεχειριστήριο τελείωσε», πρόσθεσε ο κ. Ρέντσι απαντώντας σε αναφορές του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τόνισε επίσης ότι «τελείωσε και η περίοδος κατά την οποία η Ιταλία παρουσιαζόταν στις Βρυξέλλες με το καπέλο του επαίτη στο χέρι».

Ο κ. Ρέντσι αναγνώρισε ότι την ευελιξία την εισήγαγαν οι Βρυξέλλες αλλά «μόνο όταν η Ιταλία τη ζήτησε με πολύ επίμονο τρόπο».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θεωρεί ότι «χρειάζεται μια οικονομική πολιτική η οποία να νοιάζεται λίγο περισσότερο για όσους δεν έχουν δουλειά και λίγο λιγότερο για την λιτότητα και τους αυστηρούς κανόνες του προϋπολογισμού».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.