Νταβούτογλου: Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ο βομβιστής της Κωνσταντινούπολης - Ξένοι όλοι οι νεκροί

Νταβούτογλου: Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ο βομβιστής της Κωνσταντινούπολης - Ξένοι όλοι οι νεκροί

Ξένοι ήταν όλοι οι νεκροί - τουλάχιστον 10 - από την επίθεση αυτοκτονίας στην περιοχή Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο φερόμενος ως βομβιστής αυτοκτονίας είναι ένας ξένος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και υποσχέθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κάνει λόγο για «Σύρο υπήκοο». Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης.

Σύμφωνα με το αξιωματούχο που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, από τους δέκα νεκρούς, οι εννιά είναι Γερμανοί. Παράλληλα, μεταξύ των τραυματιών έχουν αναφερθεί, έξι Γερμανοί υπήκοοι, ένας Νορβηγός και ένας Περουβιανός, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ερντογάν, αλλά και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Είχε προηγηθεί η δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, με την οποία εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι Γερμανοί πολίτες μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης. «Η διεθνής τρομοκρατία έδειξε το άσχημό της πρόσωπο», σημείωσε η καγκελάριος. «Απαιτείται να δράσουμε με αποφασιστικό τρόπο εναντίον της», πρόσθεσε.

Η γερμανική πρεσβεία έχει συστήσει στους Γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν τα τουριστικά σημεία και να προσέχουν τις μετακινήσεις τους.

Η πλατεία Σουλτάναχμετ είναι ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης. Στην περιοχή βρίσκονται το Παλάτι Τοπ Καπί, το Μπλέ Τζαμί και η Αγία Σοφία, τα οποία καθημερινώς κατακλύζονται από τουρίστες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.