Η απόφαση για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΑΗΚ αποτελεί ουσιαστικά απόφαση για την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του οργανισμού, αναφέρει η ΠΕΟ, υποδεικνύοντας πως με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση στην πράξη ετοιμάζει το έδαφος προς τους επίδοξους αγοραστές και μάλιστα για να τους προσφέρει εκείνο το κομμάτι της ΑΗΚ που είναι το προσοδοφόρο και το κερδοφόρο.
Η ΠΕΟ σημειώνει «την κάθετη αντίθεση της στις επιλογές της κυβέρνησης, οι οποίες είναι σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας» και «θα οδηγήσουν σε αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, σε ενίσχυση των ξένων μεγάλων ιδιωτικών μονοπωλίων στο τομέα του ηλεκτρισμού, σε απώλεια δημόσιου πλούτου και δημόσιων εσόδων».
Παράλληλα η ΠΕΟ χαιρετίζει «την αποφασιστική και σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων στην ΑΗΚ ενάντια σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις».
Σχολιάζει τις ανακοινώσεις του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ, σημειώνοντας ότι «αν το μόνο που ένοιαζε τους εργαζόμενους στην ΑΗΚ όπως τους κατηγορεί το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ, ήταν τα κεκτημένα τους τότε θα έπαιρναν αυτά που τους δίνει η κυβέρνηση και θα βολεύονταν».
Αναφέρει ακόμα ότι κάθε φορά που οι εργαζόμενοι σε δημόσιους οργανισμούς κοινής ωφέλειας λαμβάνουν δράσεις με στόχο την προστασία του δημόσιου πλούτου οι δύο οργανισμοί επαναφέρουν το θέμα της ποινικοποίησης των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες, στάση η οποία «έκδηλα υποδηλώνει ένα αντεργατικό αυταρχισμό ο οποίος όχι μόνο δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των εξελίξεων σε πνεύμα αυτοσυγκράτησης και ψυχραιμίας αλλά το αντίθετο».
Η ΠΕΟ σημειώνει ότι το θέμα των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες έχει ρυθμιστεί από το 2004 με ειδική συμφωνία που είναι επέκταση του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Λεμεσός: Χειροπέδες σε 48χρονο για τη ρίψη πυροβολισμών κατά οικίας
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 27 Ιανουαρίου
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις