Νέα τραγωδία προσφύγων ανοικτά της Ιταλίας

Νέα τραγωδία προσφύγων ανοικτά της Ιταλίας

Το πτώμα μιας γυναίκας, η οποία πνίγηκε, ανασύρθηκε, ενώ τουλάχιστον πέντε ακόμη πρόσφυγες αγνοούνται αφού διακινητές ανάγκασαν τους ανθρώπους αυτούς να πέσουν στη θάλασσα στα ανοικτά της νότιας Ιταλίας σήμερα, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός του ιταλικού Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 37 Σομαλοί πρόσφυγες που επέβαιναν στο πλεούμενο είτε κατάφεραν να κολυμπήσουν ως τις ακτές της Ιταλίας είτε διασώθηκαν. Η σορός της γυναίκας, ηλικίας μεταξύ των 30 και των 40 ετών, ανασύρθηκε από τα βράχια κατά μήκος της ακτής και βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας για τη διάσωση των πέντε προσώπων που αγνοούνται, διευκρίνισε το ΛΣ της Ιταλίας.

Οι διακινητές, που συνόδευαν τους πρόσφυγες οι οποίοι επέβαιναν σε ένα ξύλινο πλεούμενο και είχαν ξεκινήσει από τις ελληνικές ακτές, διέφυγαν με ένα δεύτερο πλεούμενο, κατά τον αξιωματικό του ιταλικού ΛΣ.

Από τα 37 πρόσωπα που διασώθηκαν, που έχουν όλα τη σομαλική υπηκοότητα, τα 35 είναι γυναίκες και δύο είναι άνδρες, ανάμεσά τους ένα αγόρι 10 ετών που βρίσκεται μεταξύ των πέντε προσώπων που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με υποθερμία, κατά τις πληροφορίες που έδωσε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα.

Πέρυσι σχεδόν 3.800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διά θαλάσσης, ενώ 1 εκατομμύριο κατάφερε να ολοκληρώσει τον επικίνδυνο διάπλου. Η Ελλάδα και η Ιταλία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της χειρότερης προσφυγικής κρίσης με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη η ΕΕ μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα στήριξης από ΠτΔ προς κτηνοτρόφους εν μέσω κρίσης - «Θα σταθούμε δίπλα τους μέχρι την τελευταία στιγμή»

Μήνυμα στήριξης από ΠτΔ προς κτηνοτρόφους εν μέσω κρίσης - «Θα σταθούμε δίπλα τους μέχρι την τελευταία στιγμή»

Θα σταθούμε δίπλα στους κτηνοτρόφους μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι να αναζωογονήσουμε αυτόν τον σημαντικό τομέα της οικονομίας μας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE