Βουτιά πέρα του 5% των μετοχών στη Μόσχα

Βουτιά πέρα του 5% των μετοχών στη Μόσχα

Βουτιά πέρα του 5% πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι τιμές των μετοχών στη Μόσχα καθώς η εξαρτώμενη από την ενέργεια ρωσική οικονομία πλήττεται από τις χαμηλές τιμές πετρελαίου και τις διακυμάνσεις που παρουσιάζουν οι αγορές της Ασίας.

Ο δείκτης RTS, που αποτιμάται σε δολάρια, σημείωσε πτώση κατά 5,12% στο κλείσιμο, ενώ το ρωσικό ρούβλι υποχώρησε στο 76 ρούβλια έναντι του δολαρίου και πέρα του 83 έναντι του ευρώ, για πρώτη φορά μετά την πτώση του νομίσματος το Δεκέμβριο του 2014.

Η οικονομία της Ρωσίας και το ρωσικό νόμισμα έχουν πληγεί από το 2014 λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των δυτικών κυρώσεων σε σχέση με την ουκρανική κρίση.

Ωστόσο, η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου, με το Μπρεντ να υποχωρεί κάτω από τα $33 το βαρέλι τη Δευτέρα, και οι ανησυχίες για την κατάσταση της οικονομίας της Κίνας έπληξαν εκ νέου τις αγορές και το νόμισμα της Ρωσίας μετά την έναρξη των αγορών ύστερα από τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Αναλυτές προειδοποιούν ότι εάν η τιμή του πετρελαίου συνεχίσει να μειώνεται μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην οικονομία της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει Χαν πριν τη συνάντηση με Ερχιουρμάν ο ΠτΔ - Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο για την Παρασκευή

Βλέπει Χαν πριν τη συνάντηση με Ερχιουρμάν ο ΠτΔ - Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο για την Παρασκευή

Με την ίδια εποικοδομητική στάση, με τη νηφαλιότητα αλλά και την πολιτική βούληση που μας χαρακτηρίζει, διατηρώντας ως μοναδικό στόχο την επανεκκίνηση της διαδικασίας ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, θα προσέλθουμε αύριο στη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει για την προσεχή Παρασκευή, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE