Navtex από Τουρκία: Βγαίνει για έρευνες το Oruc Reis για τον αγωγό φυσικού αερίου προς τα Κατεχόμενα

Navtex από Τουρκία: Βγαίνει για έρευνες το Oruc Reis για τον αγωγό φυσικού αερίου προς τα Κατεχόμενα

Νέα NAVTEX για δραστηριότητες του ερευνητικού σκάφους Oruç Reis στην Ανατολική Μεσόγειο εξέδωσε η Τουρκία, στο πλαίσιο ερευνών που συνδέονται με τον σχεδιαζόμενο υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ της Τουρκίας και των κατεχομένων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Τουρκία, οι έρευνες αφορούν την προετοιμασία της διαδρομής του αγωγού, ο οποίος σχεδιάζεται να συνδέσει τις νότιες ακτές της Τουρκίας με το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Το έργο εντάσσεται στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Άγκυρας για την περιοχή.

Η παρούσα αποστολή, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, αφορά την περιοχή μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων και όχι τη ζώνη νοτίως του Καστελλόριζου όπου αυτό είχε δραστηριοποιηθεί το 2020

 

Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί εάν το Oruç Reis θα συνοδεύεται από μονάδες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια των ερευνών.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE