Αννίτα Δημητρίου: Το Κυπριακό δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες

Αννίτα Δημητρίου: Το Κυπριακό δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες

Σε ανάγκη για αξιοπιστία, σοβαρότητα, στρατηγική και εθνική ομοψυχία έκανε αναφορά η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ στο Επαρχιακό Συμβούλιο Λεμεσού, σημειώνοντας ότι το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της παράταξης και «δεν προσφέρεται για μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, η κ.Δημητρίου έκανε αναφορά στις εξελίξεις στο Κυπριακό και υπέδειξε ότι η παράταξη κινήθηκε άμεσα, με αφορμή τις εξελίξεις, με τη σύγκληση του Πολιτικού Γραφείου και την Ομάδα Κυπριακού να βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό, ενώ έγιναν συζητήσεις με τα εκλεγμένα στελέχη στους κατεχόμενους δήμους και στις κατεχόμενες κοινότητες και τώρα με τα Επαρχιακά Συμβούλια.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόνισε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σημειώνοντας ότι η θητεία του ΓΓ του ΟΗΕ λήγει τον Δεκέμβριο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρέπει να είναι πανέτοιμος να συμβάλει, να προτείνει και να στηρίξει τις σωστές πρωτοβουλίες για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Χαρακτηρίζοντας το Κυπριακό ως την κορυφαία προτεραιότητα της παράταξης, υπέδειξε πως «δεν προσφέρεται για μικροκομματικές σκοπιμότητες, πατριωτικούς πλειοδοτισμούς ή επικοινωνιακά παίγνια» και υπογράμμισε την ανάγκη για αξιοπιστία, σοβαρότητα, στρατηγική και εθνική ομοψυχία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά την ομιλία της, η κ. Δημητρίου τόνισε την αποφασιστικότητα του κόμματος να συνεχίσει στην πορεία της ευθύνης, της τόλμης και των μεταρρυθμίσεων, έχοντας ως σταθερή προτεραιότητα το συμφέρον του τόπου.

«Πάνω από όλα για μας είναι ο τόπος», είπε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σημειώνοντας ότι είναι αποφασισμένη να τιμήσει αυτή την παρακαταθήκη μαζί με την ηγεσία, τους Βουλευτές, τα στελέχη και τον κόσμο της παράταξης. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια ούτε της αδράνειας ούτε των πειραματισμών, καθώς ενώπιόν της βρίσκονται σημαντικές προκλήσεις.

Είπε, επίσης, ότι «είμαστε απέναντι στον λαϊκισμό και στην τοξικότητα αλλά και στις πολιτικές που μας πήγαν πίσω, πολιτικές που καθυστερούν τις αλλαγές, διαιωνίζουν προβλήματα και στερούν από την Κύπρο τη δυνατότητα να προχωρήσει μπροστά με σχέδιο, συνέπεια και μεταρρυθμίσεις».

Αναφερόμενη στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, όπως το στεγαστικό, το κυκλοφοριακό, το υδατικό, το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, το κόστος ζωής, τη γραφειοκρατία και την υπογεννητικότητα, η κ. Δημητρίου είπε ότι «είναι εδώ που πρέπει να βρίσκεται η πολιτική, δίπλα στον άνθρωπο», αναδεικνύοντας, παράλληλα, τον ρόλο του ΔΗΣΥ ως υπεύθυνης αντιπολίτευσης.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε σε συνεχή επαφή του κόμματος με τη βάση και την κοινωνία, ανακοινώνοντας νέο κύκλο εξορμήσεων στις Τοπικές Επιτροπές, υπό την καθοδήγηση των Επαρχιακών Γραμματειών και με τη συμμετοχή των Βουλευτών του.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών μάς έδωσε δύναμη. Αλλά μας ανέθεσε και μεγάλη ευθύνη», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη σταθερότητα, να στηρίζει την κοινωνία και να εργάζεται για μια ευρωπαϊκή, σύγχρονη και ανταγωνιστική Κύπρο.

Σημειώνεται ότι τα Επαρχιακά Συμβούλια συνέρχονται με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου με σκοπό την ενημέρωση γύρω από το Κυπριακό.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.