Αυτά είναι τα εννέα χριστουγεννιάτικα χωριά στην Κύπρο - Πότε θα λειτουργήσουν

Αυτά είναι τα εννέα χριστουγεννιάτικα χωριά στην Κύπρο - Πότε θα λειτουργήσουν

Tο Υφυπουργείο Τουρισμού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι για φέτος θα λειτουργήσουν εννέα «Χριστουγεννιάτικα Χωριά» σε όλες τις Επαρχίες και συγκεκριμένα στον Αγρό, στη Δερύνεια, στην Κακοπετριά, στον Καλοπαναγιώτη, στην Κυπερούντα, στα Λεύκαρα, στη Λόφου, στον Στατό-Άγιο Φώτιο και στο Φικάρδου.

Η διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων Χωριών για την επικείμενη εορταστική περίοδο θα πραγματοποιηθεί από 21 Νοεμβρίου 2026 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2027.

Η επιλογή έγινε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν υπό το Σχέδιο Επιχορήγησης για Κοινοτικά και Δημοτικά Συμβούλια που εμπίπτουν στη διαδρομή «Heartland of Legends». Το Σχέδιο αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας του Υφυπουργείου Τουρισμού για διοργάνωση των «Χριστουγεννιάτικων Χωριών» σε Δήμους και Κοινότητες, διοργανώσεις που χαρακτηρίζονται από επιτυχία και θετικές εντυπώσεις τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι επιλεγμένοι προορισμοί θα διακοσμηθούν εορταστικά και θα περιλαμβάνουν ξύλινα σπιτάκια με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα προς πώληση, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, δραστηριότητες στη φύση, όπως περπάτημα σε μονοπάτια της φύσης και ποδηλασία, ξεναγήσεις στα χωριά και άλλες εκπλήξεις.

Απώτερος στόχος του Υφυπουργείου είναι τα «Χριστουγεννιάτικα Χωριά», με τον τοπικό χαρακτήρα τους, κάθε χρόνο να εμπλουτίζονται, για να αποτελούν πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Περισσότερη πληροφόρηση για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες κάθε «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» θα αναρτάται στον ειδικό για τον σκοπό αυτό ιστότοπο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό: Δίνει μάχη για τη ζωή 61χρονη – Έξι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό: Δίνει μάχη για τη ζωή 61χρονη – Έξι τραυματίες

Έξι πρόσωπα τραυματίστηκαν σε οδική σύγκρουση που σημειώθηκε χθες βράδυ στη Λεμεσό. Από τους τραυματίες, 61χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη, σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δύο άλλα πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου.