VIDEO - «Ήταν μια γυναίκα πρότυπο, ένας υπέροχος άνθρωπος» – Συγκλονίζει ο Νικόλας Ιωαννίδης για την Πόπη Χριστοφόρου

VIDEO - «Ήταν μια γυναίκα πρότυπο, ένας υπέροχος άνθρωπος» – Συγκλονίζει ο Νικόλας Ιωαννίδης για την Πόπη Χριστοφόρου

Με λόγια βαθιάς συγκίνησης αποχαιρέτησε την Πόπη Χριστοφόρου ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, Νικόλας Ιωαννίδης, αναφερόμενος στη γυναίκα που για 15 χρόνια κουβαλούσε τον πόνο της απώλειας των δίδυμων γιων της, Μίλτου και Χρίστου, στη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», ο κ. Ιωαννίδης εξέφρασε αρχικά τα συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης προς την οικογένεια της Πόπης Χριστοφόρου.

Σε προσωπικό επίπεδο, όπως ανέφερε, η απώλειά της αποτελεί μεγάλη απώλεια για ολόκληρη την Κύπρο, καθώς οι οικογένειες των θυμάτων του Μαρί έδωσαν μαζί για χρόνια τη δική τους μάχη για δικαίωση.

Ο ίδιος, ως γιος του αδικοχαμένου Πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, Διοικητή του Ναυτικού, έζησε από πρώτο χέρι την τραγωδία του 2011 και τη δύσκολη πορεία που ακολούθησε για τις οικογένειες των θυμάτων.

Αναφερόμενος στην Πόπη και τον σύζυγό της Μιχάλη, στάθηκε ιδιαίτερα στη δύναμη και την αξιοπρέπειά της όλα αυτά τα χρόνια.

«Ειδικά όμως για την Πόπη και τον Μιχάλη, δύο παιδιά δίδυμα ήταν μια τεράστια απώλεια, αλλά ήταν πάντα αξιοπρεπής. Πάντα μπροστά σε εκδηλώσεις, δικαστήρια, μνημόσυνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε με εμφανή συγκίνηση: «Ήταν μια γυναίκα πρότυπο. Μαχητής. Ένας υπέροχος άνθρωπος».

«Πάντα θα υπάρχει αυτή η πικρία»

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι η Πόπη Χριστοφόρου έφυγε έχοντας μέσα της πικρία για όσα ακολούθησαν την τραγωδία του Μαρί, ο κ. Ιωαννίδης απάντησε πως θεωρεί ότι αυτό το συναίσθημα δεν μπορεί να εκλείψει.

«Θεωρώ πως πάντα θα υπάρχει αυτή η πικρία. Δεν πήραμε κάποιες απαντήσεις για όλα τα θέματα», ανέφερε.

Η Πόπη Χριστοφόρου έφυγε έχοντας αφήσει πίσω της μια πορεία 15 χρόνων αγώνα, στη μνήμη των δύο παιδιών της και μαζί με τις υπόλοιπες οικογένειες των θυμάτων του Μαρί, διεκδικώντας απαντήσεις και δικαίωση.

Για πολλούς στην Κύπρο, ωστόσο, η μορφή της συνδέθηκε όχι μόνο με την απώλεια, αλλά και με τη δύναμη με την οποία στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στον πόνο.

Δείτε το απόσπασμα:  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι το Γραφείο της Επιτρόπου του Πολίτη, προχωρεί στη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία νέοι και νέες θα αναλάβουν συμβολικά τον ρόλο υπουργών και θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, η κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα με σαφή πολιτικό συμβολισμό: οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE