Ο ένας από τους κατηγορούμενους, ο 22χρονος φοιτητής Κασπαρατζού Σουρές από το Χαϊντεραμπάντ, είχε πουλήσει το ένα του νεφρό έναντι του ποσού των 500.000 ρουπιών (περίπου 7.500 δολάρια) τον Δεκέμβριο του 2014. Κατόπιν έπεισε άλλους 14 ανθρώπους να πουλήσουν τα νεφρά τους.
"Ήθελε να κάνει πολυτελή ζωή με τα χρήματα που έλαβε από την πώληση του νεφρού του", είπε ο Σ. Σουντακάρ, ένας αστυνομικός του κρατιδίου Τελανγκάνα, στη νότια Ινδία. "Αφού έμαθε τα μυστικά του επαγγέλματος, ενεπλάκη και ο ίδιος στο εμπόριο αυτό", συνέχισε.
Οι υποψήφιοι "δωρητές" οργάνων εντοπίζονταν μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και υποβάλλονταν σε εξετάσεις στο Γκουτζάρατ και τη Μαχαράστρα. Κατόπιν ταξίδευαν στη Σρι Λάνκα, όπου γίνονταν οι επεμβάσεις.
Τρία νοσοκομεία του Κολόμπο πιστεύεται ότι εμπλέκονται στο εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η μεταμόσχευση νεφρού στοίχιζε στον λήπτη 2,7 εκατομμύρια ρουπίες (40.500 δολάρια).
Συνελήφθησαν ύποπτοι για εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων στην Ινδία

Τέσσερις Ινδοί, που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε μια υπόθεση εμπορίας ανθρώπινων οργάνων στην οποία φέρονται ότι μετείχαν και νοσοκομεία στη Σρι Λάνκα, συνελήφθησαν την Πέμπτη, 7/1, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θρίλερ με γυναίκα στη Λεμεσό: Κλείστηκε μέσα στο σπίτι της και απειλεί να κάνει κακό - Τι συνέβη
Ο Άγιος Βασίλης «μετακόμισε» φέτος «στο χωριό του Γαλατά» - Που θα στηθεί και τι θα προσφέρει
ΤΖΟΚΕΡ: Ξεπέρασε τα 3 εκατ. ευρώ το ποσό της επόμενης κλήρωσης – Κάποιος έβαλε στην τσέπη του 100 χιλιάδες
Φόνος στα Κονιά: Ραγδαίες εξελίξεις - Τυχαία τελικά η συνάντηση του Αλέξανδρου και του 58χρονου έξω από το περίπτερο
Οι πόλεις με το χειρότερο μποτιλιάρισμα στον κόσμο - Σε ποια θέση είναι η Λευκωσία
Νεκρή άστεγη στην Πάφο: Τι κατέδειξε η νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου – Θα στείλουν DNA στο εξωτερικό

