Ναυάγιο στην Κερύνεια: Ήταν άκυρη η ναυτική άδεια του καπετάνιου – Το ποσό που πλήρωσε για να την εξασφαλίσει

Ναυάγιο στην Κερύνεια: Ήταν άκυρη η ναυτική άδεια του καπετάνιου – Το ποσό που πλήρωσε για να την εξασφαλίσει

Η έρευνα για τη βύθιση του επιβατηγού πλοίου Filo Jet, το οποίο ανατράπηκε στα ανοικτά των ακτών της Κερύνειας στις 30 Αυγούστου, συνεχίζεται.

Οι εννέα ύποπτοι που συνελήφθησαν σε σχέση με την έρευνα που ξεκίνησε μετά το ατύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι, οδηγήθηκαν εκ νέου σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ διαπιστώθηκε ότι ο καπετάνιος του πλοίου κατείχε ναυτική άδεια που είχε εκδοθεί στην Τουρκία, αλλά λόγω 10ετούς διακοπής και μη ανανέωσής της, η άδεια είχε καταστεί άκυρη.

Αναφέρθηκε στο "δικαστήριο" ότι ο καπετάνιος αργότερα επικοινώνησε με κάποια άτομα στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας τον παλιό αριθμό αδείας του, εξασφάλισε νέα άδεια έναντι 3.500 δολαρίων και λειτούργησε το πλοίο αφού έλαβε συνοδευτικό έγγραφο από το ψευδοκράτος.

Ο διευθυντής της εταιρείας A.Ö., ο καπετάνιος του πλοίου M.Ö., ο δεύτερος καπετάνιος MS, ο αρχιμηχανικός Z.Ö., ο δεύτερος μηχανικός MG και τα μέλη του πληρώματος SE, KK, VH και R.İ. κατηγορήθηκαν για «πρόκληση θανάτου λόγω αμέλειας και αμέλειας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE