65 νεκροί σε βομβιστική επίθεση στη Λιβύη

65 νεκροί σε βομβιστική επίθεση στη Λιβύη

65 νεκρούς άφησε πίσω της βομβιστική επίθεση, την Πέμπτη (07/01), σε αστυνομικό κέντρο εκπαίδευσης, στην πόλη Ζλίτεν της Λιβύης.

Η επίθεση θεωρείται η χειρότερη μετά το 2011 και την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι τώρα ευθύνη για την επίθεση. Οι ευθύνες όμως έμμεσα καταλογίζονται στους αυτονομιστές του «Ισλαμικού Κράτους», οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το χάος που επικρατεί στη χώρα, έχουν αναπτύξει σημαντικές δυνάμεις.

Αυτόπτεις μάρτυρες αναφέρουν ότι μετά την επίθεση, οι κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν νεκρούς και τραυματίες, με κάθε μέσο, στο κοντινό νοσοκομείο της Μισράτα.

Πληροφορίες του Reuters κάνουν λόγο για 65 συνολικά νεκρούς, ενώ αξιωματικοί του κέντρου εκπαίδευσης μιλούν για 50-60.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις Βουλευτικές: Αυτές είναι οι ημερομηνίες-κλειδιά μέχρι την κάλπη

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις Βουλευτικές: Αυτές είναι οι ημερομηνίες-κλειδιά μέχρι την κάλπη

Η ημερομηνία των επόμενων βουλευτικών εκλογών στην Κύπρο μπορεί να έχει οριστεί εδώ και καιρό, ωστόσο πλέον η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τα καλά. Οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή, 24 Μαΐου 2026, με τον χρόνο που απομένει να είναι πλέον περιορισμένος.

BEST OF TOTHEMAONLINE