Αδιάλειπτα συνεχίζονται οι έρευνες ανοικτά της Κερύνειας για εντοπισμό αγνοουμένων

Αδιάλειπτα συνεχίζονται οι έρευνες ανοικτά της Κερύνειας για εντοπισμό αγνοουμένων

Συνεχίζονται αδιάλειπτα οι έρευνες ανοικτά της Κερύνειας, με στόχο τον εντοπισμό των 20 αγνοουμένων, αλλά και του "μαύρου κουτιού" του μοιραίου πλοίου, το οποίο αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην απόδοση ευθυνών για την ναυτική τραγωδία.

 Καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας, επιχειρούσαν στην περιοχή του ναυαγίου δεκάδες πλοία, 8 πτητικά μέσα, και 5 drones.

 Εντός της ημέρας, αναμένεται η άφιξη εξειδικευμένου πλοίου έρευνας, το οποίο έχει την δυνατότητα να επιχειρεί σε βάθος χιλίων μέτρων.

 Σήμερα θα γίνουν στην Τουρκία τρεις κηδείες θυμάτων της ναυτικής τραγωδία.

 Χθες έγινε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο η πρώτη κηδεία. Πρόκειται για γυναίκα 59 ετών, μητέρα 4 παιδιών.

 Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Τουφάν Έρχιουρμαν, διαβεβαίωσε πως θα διερευνηθούν τυχόν λάθη, παραλείψεις και ευθύνες που συνδέονται με τη ναυτική τραγωδία, τονίζοντας ότι όσα συνέβησαν πρέπει να αποτελέσουν σημείο καμπής για το ψευδοκράτος.

Δείτε την ανάρτηση του:

 

"Οι κραυγές των παιδιών που αναζητούν τις μητέρες τους και των μητέρων που αναζητούν τα παιδιά τους, δεν πρόκειται να φύγουν από τα αυτιά μας", ανέφερε ο Έρχιουρμαν.

 Εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ευχήθηκε δύναμη στις οικογένειες των ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται και ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE