Επεκτείνονται οι περιορισμοί για μεγαλομετόχους στην Κίνα

Επεκτείνονται οι περιορισμοί για μεγαλομετόχους στην Κίνα

Η κινεζική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι επεκτείνονται οι περιορισμοί για πώληση μετοχών από μεγαλομετόχους, σε μια προσπάθεια συγκράτησης της κατακόρυφης πτώσης της χρηματαγοράς της χώρας, που με βάση εκτιμήσεις έχει εξαφανίσει τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μέτρο αυτό είχε επιβληθεί τον Ιούλιο και αναμενόταν να λήξει στο τέλος της βδομάδας.

Το μέτρο αφορά μετόχους ή μεγαλομετόχους που κατέχουν πέραν του 5% του μετοχικού κεφαλαίου μιας εταιρείας. Με βάση τον νέο κανονισμό, οι μέτοχοι αυτοί δεν μπορούν να πωλήσουν πέραν του 1% του μετοχικού κεφαλαίου μιας εταιρείας σε περίοδο τριών μηνών. Οι μέτοχοι αυτοί θα πρέπει να δημοσιοποιούν προγραμματισμένες πωλήσεις μετοχών 15 μέρες πριν.

Δεν υπάρχει περίοδος λήξης του μέτρου αυτού, κάτι που συνεπάγεται ότι το μέτρο θα είναι μακροχρόνιο.

Η Επιτροπή αναφέρει πως ο νέος κανονισμός θα σταματήσει ένα κύμα πώλησης μετοχών και θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση της αγοράς και την εκτόνωση των «αισθημάτων πανικού».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΔΗΠΑ: Συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο: Η «πρόταση» Νικόλα που δεν έφτασε ποτέ, η επιστολή Γιακουμή και τα ανοιχτά μέτωπα

ΔΗΠΑ: Συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο: Η «πρόταση» Νικόλα που δεν έφτασε ποτέ, η επιστολή Γιακουμή και τα ανοιχτά μέτωπα

Σε μια από τις πιο κρίσιμες συγκυρίες για το κόμμα, συνέρχεται στις 15.00 το Πολιτικό Γραφείο της ΔΗΠΑ, με αφορμή την επιστολή του βουλευτή Μιχάλη Γιακουμή, η οποία ζητά επίσημη και θεσμική ενημέρωση, για το κατά πόσο υπήρξε και σε ποιο βαθμό, πρόταση από πλευράς ΔΗΚΟ, για ενδεχόμενη συνεργασία ή συμπόρευση.