Θέμα στο Euronews τα Θεοφάνεια... στην Αμμόχωστο

Θέμα στο Euronews τα Θεοφάνεια... στην Αμμόχωστο

Το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης προκάλεσε η ιστορική στιγμή εορτασμού των Θεοφανείων στην κατεχόμενα Αμμόχωστο, 42 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Το Euronews μεταδίδει: 

Με φόντο τα έρημα και εγκαταλελειμένα ξενοδοχεία της χρυσής ακτής της πολής της Αμμοχώστου, δεκάδες κάτοικοι βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια για να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια.

Η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού εντός των τειχών της πόλης και ακολούθησε στη θαλάσσια περιοχή της ‘Γλώσσας’ η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Συγκίνηση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο: Εορτασμός Θεοφανείων μετά από 42 χρόνια!

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν ο δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι βουλευτές της περιφέρειας Αμμοχώστου.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος η Πόλη μας”, Παύλος Ιακώβου, στους εορτασμούς παρευρέθηκαν γύρω στα 1200 άτομα. 

«Νιώσαμε μεγάλη συγκίνηση αλλά δυστυχώς πρέπει να επιστρέψουμε πίσω. Ευελπιστούμε όμως ότι το 2016 θα είναι η χρονιά της επιστροφής», πρόσθεσε ο κ. Ιακώβου.

Κείμενο: Euronews

Φωτογραφίες: Πρακτορείο Reuters/Yiannis Kourtoglou

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

TRAILER: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο ThemaOnline– Μιλά για όλα, μέσα από το αυτοκίνητό του

TRAILER: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο ThemaOnline– Μιλά για όλα, μέσα από το αυτοκίνητό του

Για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανοίγει την καρδιά του στον Τάσο Θεοδώρου, μέσα από μια εντελώς διαφορετική συνέντευξη.

BEST OF TOTHEMAONLINE