Πιο αδύναμη η παγκόσμια ανάπτυξη το 2016, προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα

Πιο αδύναμη η παγκόσμια ανάπτυξη το 2016, προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα

Η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε σήμερα τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2016, με αφορμή τις "απογοητευτικές" επιδόσεις των μεγάλων αναδυόμενων χωρών, όπως η Κίνα και η Βραζιλία.

Το παγκόσμιο ΑΕΠ, που αυξήθηκε κατά 2,4% το 2015, θα καταγράψει άνοδο μόνο 2,9% φέτος, εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα στην εξαμηνιαία έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η αρχική της πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη 3,3%.

Ο διεθνής οικονομικός οργανισμός αποδίδει τη μείωση αυτή στην αδυναμία των κυριότερων αναδυόμενων αγορών που "απειλεί τους στόχους μείωσης της φτώχειας" δεδομένου ότι οι χώρες συνέβαλαν την τελευταία δεκαετία σε μεγάλο βαθμό στην παγκόσμια ανάπτυξη. Στην Κίνα, τη δεύτερη οικονομία του κόσμου, η ανάπτυξη θα υποχωρήσει στος 6,7% φέτος, από 6,9% το 2015. Αυτή είναι η χειρότερη επίδοση της κινεζικής οικονομίας από το 1990.

Η αναθεώρηση των προβλέψεων της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι ακόμη χειρότερη για δύο άλλες αναδυόμενες χώρες, τη Βραζιλία (στο -2,5%) και τη Ρωσία (-0,7%) οι οποίες πλήττονται από τη πτώση των τιμών των πρώτων υλών. Για τις ΗΠΑ, προβλέπεται ανάπτυξη 2,7% και για την ευρωζώνη 1,7%, μια μείωση μόνο κατά 0,1 της μονάδας σε σύγκριση με την αρχική πρόβλεψη.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE