ΚΟΣΜΟΣ

Μπαν Γκι-Mουν προς Β. Κορέα: Σταματήστε κάθε πυρηνική δραστηριότητα

Μπαν Γκι-Mουν προς Β. Κορέα: Σταματήστε κάθε πυρηνική δραστηριότητα

«Πρόκειται για μία νέα κατάφορη παραβίαση πολλών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ πρέπει «να σταματήσει κάθε πυρηνική δραστηριότητα και να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της για μια επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση».

Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, ο Μπαν «καταδίκασε απερίφραστα» την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με την οποία πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Χαρακτήρισε αυτή την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας «πολύ ανησυχητική», εκτιμώντας πως είναι «βαθιά αποσταθεροποιητική για την περιφερειακή ασφάλεια και πως βλάπτει σοβαρά τις διεθνείς προσπάθειες μη εξάπλωσης».

Πρόκειται, σύμφωνα με τον Μπαν, για μία «νέα κατάφορη παραβίαση πολλών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να σταματήσουν τέτοιες δραστηριότητες».

Τα Ηνωμένα Έθνη, πρόσθεσε, «παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις αυτές σε στενό συντονισμό με τους εμπλεκόμενους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT)».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top