ΚΟΣΜΟΣ

Αγριεύει η κατάσταση - Ιρανοί διπλωμάτες εγκαταλείπουν τη Σαουδική Αραβία

Αγριεύει η κατάσταση - Ιρανοί διπλωμάτες εγκαταλείπουν τη Σαουδική Αραβία

Οι ιρανοί διπλωμάτες που υπηρετούν στη Σαουδική Αραβία εγκατέλειψαν σήμερα τη χώρα αυτή, η οποία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με την Τεχεράνη έπειτα από επιθέσεις εναντίον σαουδαραβικών διπλωματικών αντιπροσωπειών στο Ιράν, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Το προσωπικό της πρεσβείας του Ιράν στο Ριάντ και του προξενείου στην Τζέντα (δυτικά) αναχώρησαν για τη χώρα τους "με ιδιωτικό ιρανικό αεροσκάφος", διευκρίνισε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Στο Ιράν, η δημόσια τηλεόραση IRIB έδειξε πλάνα ενός αεροπλάνου στην πίστα του αεροδρομίου Mehrabad στην Τεχεράνη.

Διευκρίνισε πως 54 ιρανοί διπλωμάτες και οι οικογένειές τους επέβαιναν σε αυτό και πως τους υποδέχθηκε ένας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Οι σαουδάραβες διπλωμάτες που υπηρετούν στο Ιράν και οι οικογένειές τους επέστρεψαν χθες στη Σαουδική Αραβία.

Η κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών ξέσπασε μετά την εκτέλεση, το περασμένο Σάββατο, στη Σαουδική Αραβία ενός σιίτη ιερωμένου, του Νιμρ αλ-Νιμρ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για "τρομοκρατία". Ο θάνατός του προκάλεσε διαδηλώσεις και επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας και ενός προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στο Ιράν.

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις αυτές, ο ιρανός πρεσβευτής στη Σαουδική Αραβία, Χοσέιν Σαντεγκί, τις χαρακτήρισε "απαράδεκτες". "Οφείλουμε να πάρουμε ένα μάθημα: βέβαια, πρέπει να διατηρήσουμε το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, όμως μια τέτοια πράξη δεν έπρεπε να συμβεί", είπε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top