Συναγερμός στην Πάφο: Πυρκαγιά σε ημιδασώδη περιοχή – Ανησυχία λόγω ισχυρών ανέμων

Συναγερμός στην Πάφο: Πυρκαγιά σε ημιδασώδη περιοχή – Ανησυχία λόγω ισχυρών ανέμων

Σε κινητοποίηση τέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι δυνάμεις πυρόσβεσης, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτική, ημιδασώδη περιοχή στην κοινότητα Στάτος–Άγιος Φώτιος, στην επαρχία Πάφου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16:20, με επίγειες δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στην περιοχή για την κατάσβεσή της.

Δυσκολεύουν οι άνεμοι

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη επέκταση της πυρκαγιάς.

Λόγω της μορφολογίας του εδάφους και των συνθηκών που επικρατούν, δεν αποκλείεται να κριθεί αναγκαία και η συνδρομή εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Το περιστατικό σημειώνεται την ώρα που το Τμήμα Δασών προειδοποιεί ότι την Κυριακή ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών θα βρίσκεται σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Σε περίπτωση εντοπισμού καπνού ή φωτιάς, καλούνται να επικοινωνούν άμεσα με το 1407 ή το 112.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν για το Κυπριακό

«Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν για το Κυπριακό

Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, στις 09:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE