Και όμως...Kινεζικό ανθρωποειδές ρομπότ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ των 100 μέτρων - Δες το εντυπωσιακό βίντεο

Και όμως...Kινεζικό ανθρωποειδές ρομπότ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ των 100 μέτρων - Δες το εντυπωσιακό βίντεο

Ένα ανθρωποειδές ρομπότ που ανέπτυξε η κινεζική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Honor έτρεξε τα 100 μέτρα σε 9,32 δευτερόλεπτα, όπως μετέδωσε το Σάββατο το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ.

Το ρομπότ, με το όνομα «Lightning» (αστραπή), πέτυχε μέγιστη ταχύτητα 14,5 μέτρων ανά δευτερόλεπτο κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής δοκιμαστικής εκδήλωσης για τους δεύτερους Παγκόσμιους Αγώνες Ανθρωποειδών Ρομπότ, οι οποίοι ξεκίνησαν στο Πεκίνο το Σάββατο.

Η επίδοση αυτή ξεπέρασε το παγκόσμιο ρεκόρ των 9,58 δευτερολέπτων στα 100 μέτρα ανδρών που είχε καταρρίψει ο Μπολτ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο το 2009.

Η Κίνα προωθεί τα ανθρωποειδή ρομπότ ως στρατηγικό αναδυόμενο κλάδο, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τις εταιρείες να στοιχηματίζουν ότι οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και στον εξοπλισμό θα επιταχύνουν την εφαρμογή τους στη βιομηχανία, την εφοδιαστική και τις καταναλωτικές εφαρμογές.

Το ρομπότ «Lightning» είχε επίσης κερδίσει τον ημιμαραθώνιο των 21 χλμ. του Πεκίνου τον Απρίλιο σε 50 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα, ταχύτερα από τον χρόνο του παγκόσμιου ρεκόρ ανδρών.

Εκείνη η έκδοση του ρομπότ είχε ύψος 169 εκατοστά και πόδια μήκους 95 εκατοστών κατά τον ημιμαραθώνιο. Από τότε, οι ερευνητές έχουν επιμηκύνει τα πόδια του κατά 10 εκατοστά, φτάνοντας τα 1,05 μέτρα, εν όψει των Παγκόσμιων Αγώνων Ανθρωποειδών Ρομπότ, όπως ανέφερε η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης προς νέους: «Αξίζει να ασχοληθείτε» – Ο τομέας στον οποίο βλέπει «τεράστιες προοπτικές»

Χριστοδουλίδης προς νέους: «Αξίζει να ασχοληθείτε» – Ο τομέας στον οποίο βλέπει «τεράστιες προοπτικές»

Όσοι νέοι και νέες έχουν ενημερωθεί για τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα έχουν ανταποκριθεί μαζικά, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE